Johannes Bö se po neúspěších zmocnil stíhačky, Krčmář dojel na dvacátém místě.

Johannes Bö se po neúspěších zmocnil stíhačky, Krčmář dojel na dvacátém místě.

Biatlonista Tarjei Bø se vrátil na vítěznou kolej po sérii neúspěchů. V individuálních závodech se mu dařilo jen ve švédském Östersundu, kde skončil třetí. Poté se mu však nedařilo ani dostat se do nejlepší desítky. Nicméně dnes se mu podařilo jen jednou minout na střelnici a měl druhý nejrychlejší běžecký čas, což ho posunulo na první místo.

Po první položce ve stoje se ujal vedení a nakonec o 22,6 sekundy předběhl Johannessse Daleho-Skjevdala. Třetí skončil vítěz sprintu Tarjei Bø.

Čeští reprezentanti se neprosadili. Kromě poslední položky vyčistil jen jednou, předtím nasbíral čtyři chyby. Ztratil téměř tři minuty a skončil na druhé desítce. „Šel jsem do toho (na střelnici) hop, nebo trop. Na druhé leže už to bylo moc, tam jsem cítil, že jsem to přehnal s tím riskem. Nebýt dvojky vlevo, tak to byl velice slušný závod,“ řekl české televizi.

Čtyřikrát minul také Jonáš Mareček, který se posunul o osm míst na bodovanou 34. příčku. Sedm chyb připravilo o šanci na úspěch Adama Václavíka, propadl se o deset příček na 43. místo. Jakub Štvrtecký skončil s pěti chybami třiapadesátý.

Ve 14:45 začne stíhací závod žen, do kterého vyjede jako desátá Jessica Jislová.

V celkovém pořadí po pěti závodech vede Tarjei Bø s 290 body, druhý je Samuelsson se 281 body a třetí Johannes Thingnes Bø s 229 body.