Jordánci sní o titulu po výhře nad „zombíky“ a bizarním pojídání trávy

Jordánci sní o titulu po výhře nad „zombíky“ a bizarním pojídání trávy

Jordánsko, zemi známou spíše pro své karatisty a taekwondisty, se podařilo udělat velký průlom ve fotbale na letošním Asijském poháru. Před turnajem v Kataru to pro jordánský tým vypadalo poněkud beznadějně, s výprasky od Libanonu, Norska a Japonska. Jen jeden hráč, Músa Al-Tamarí z Montpellier, má zkušenosti z evropských lig, zbytek týmu hraje v neznámé jordánské lize.

Přesto se Jordáncům podařilo postoupit do play-off díky výhře nad Malajsii a remíze s Jižní Koreou. V play-off se utkali s Irákem, kde zažili neuvěřitelné drama. Jordánci otevřeli skóre a slavili gól tím, že si sedli do hloučku a předstírali pojídání trávy. Irák se však dokázal vrátit a otočit skóre. Když Jordánci vyrovnali až v poslední minutě nastavení, zdálo se, že utkání půjde do prodloužení. Ale Jordánci dokázali vstřelit ještě jeden gól a postoupili do čtvrtfinále.

V čtvrtfinále porazili Tádžikistán 1:0 a postoupili do semifinále, kde se utkali s favorizovanou Jižní Koreou. Jordánci se dokázali prosadit a vyhrát 2:0, čímž si zajistili místo ve finále proti domácímu Kataru.

Jordánští fotbalisté se stali hrdiny své země a jejich výkony na turnaji překvapily mnoho odborníků. I když jejich cesta na Asijském poháru skončila, mohou být pyšní na svůj úspěch. Ve finále se utkají s Katarcem, který vyřadil Írán. Bude zajímavé sledovat, zda Jordánci dokáží svůj pohádkový příběh uzavřít titulem.