Juniorský tenista Sinner překvapil a porazil Medveděva, postupuje do finále Turnaje mistrů v Itálii

Juniorský tenista Sinner překvapil a porazil Medveděva, postupuje do finále Turnaje mistrů v Itálii

Jannik Sinner, italský tenista, se stal prvním Italcem v historii, který postoupil do finále Turnaje mistrů. Potvrdil tak svou skvělou formu na konci sezony. Sinner, čtvrtý hráč světového žebříčku, prošel základní skupinou v Turíně bez zaváhání a porazil Djokoviče, Tsitsipase a Runeho. Stále tak zůstává ve hře o rekordní prémii 4,8 milionu dolarů pro hráče, který dojde bez jediné porážky až k titulu.

Ve svém semifinálovém zápase proti Medveděvovi získal dvacetiletý Sinner úvodní set díky jedinému brejku za 46 minut. Ve druhém setu však ani jeden z hráčů na podání nezaváhal a rozhodující tie-break vyhrál ruský hráč. Nicméně Sinner si ve třetím setu vypracoval vedení 3:0 a v šestém gamu přidal další brejk. Nakonec si s přehledem ohlídal koncovku a vyhrál zápas. Tímto vítězstvím zvýšil svou bilanci proti Medveděvovi na tři výhry a čtyři porážky.

V druhém semifinále se utkali Carlos Alcaraz a Novak Djokovič. Výsledek tohoto zápasu nebyl v článku uveden.

V soutěži čtyřhry se ve semifinále utkali Granollers se Zeballosem proti Bopannovi s Ebdinem. Granollers se Zeballosem zvítězili v poměru 7:5, 6:4.

Tenisový Turnaj mistrů v Turíně tak nabízí napínavé zápasy a fanoušci se mohou těšit na finálové klání mezi Jannikem Sinnerem a neznámým soupeřem.