Jurka z 18. století žasl nad Bosákem: Šerm a fotbal v pohádce

Jurka z 18. století žasl nad Bosákem: Šerm a fotbal v pohádce

Po senzačním bronzu českých kordistů, první české medaili na letní olympiádě v Paříži 2024, propukli čeští fanoušci v jásot i na sociálních sítích.

V historickém výkonu se čeští kordisté umístili na třetím místě a získali tak bronzovou medaili. Tým tvořený Lukášem Krpálkem, Jiřím Beranem, Jakubem Janda a Matějem Hlůžem porazil ve čtvrtfinále favorizované Rusko a ve finále porazil tým USA. Tento úspěch je obzvláště významný, protože se jedná o první medaili pro Českou republiku v šermu na letních olympijských hrách od roku 1996.

Fanoušci i odborníci ocenili skvělý výkon českých šermířů a jejich bojovnost na olympijském turnaji. Tým byl po celou dobu soutěže velmi dobře připraven a dokázal obstát i proti silným soupeřům. Bronzová medaile je odměnou za jejich tvrdou práci a odhodlání.

Tento úspěch českých kordistů je také důkazem toho, že český šerm má své místo mezi světovou špičkou a že se může rovnat s nejlepšími. Doufejme, že tento úspěch bude motivací pro další generace šermířů a že se budeme moci dočkat dalších skvělých výkonů na olympijských hrách.