Kanaďan Celebrini vybrán jako první v draftu NHL, Jiříček jediný Čech v prvním kole

Kanaďan Celebrini vybrán jako první v draftu NHL, Jiříček jediný Čech v prvním kole

Celebrini, který se letos představil na juniorském mistrovství světa, kde Kanada vypadla ve čtvrtfinále po porážce s Českem 2:3, působil v poslední sezoně v týmu Boston University v soutěži NCAA.

„Je to neskutečný pocit. O tomto okamžiku jsem snil už od dětství a teď se stal skutečností. Je to úžasný pocit,“ řekl Celebrini televizní stanici ESPN.

Rodák z Vancouveru v univerzitní soutěži nasbíral v 38 zápasech 64 bodů za 32 branek a stejný počet asistencí.

Dvojkou draftu se stal běloruský obránce Arťom Levšunov, jehož získalo Chicago.

Jako třetí volili zástupci Anaheimu a rozhodli se získat práva na kanadského útočníka Becketta Senneckeho, který přitom v žebříčcích nefiguroval v první desítce.

Velký aplaus v hale Sphere v Paradise v Nevadě sklidila zpěvačka Celine Dion, která na pódiu zastupovala Montreal a ohlásila volbu Canadians, kterou se stal ruský útočník Ivan Děmidov.

Šestým nejvýše vybraným Evropanem se stal Adam Jiříček, který podstatnou část sezony vynechal kvůli zranění.

Na juniorském mistrovství světa si poranil koleno a musel na operaci. V NHL působí i jeho starší bratr David, kterého před dvěma lety draftoval jako šestého hráče celkově Columbus.

Jedničkou draftu NHL se letos stal Kanaďan Celebrini, který se představil na juniorském mistrovství světa, kde Kanada ve čtvrtfinále podlehla Česku 2:3. Celebrini působil v poslední sezóně v týmu Boston University v soutěži NCAA, kde nasbíral v 38 zápasech 64 bodů za 32 branek a stejný počet asistencí.

Dvojkou draftu se stal běloruský obránce Arťom Levšunov, jehož získalo Chicago. Třetí volbu si vybrali zástupci Anaheimu a rozhodli se získat práva na kanadského útočníka Becketta Senneckeho, který přitom v žebříčcích nefiguroval v první desítce.

Velký aplaus v hale Sphere v Paradise v Nevadě sklidila zpěvačka Celine Dion, která na pódiu zastupovala Montreal a ohlásila volbu Canadiens, kterou se stal ruský útočník Ivan Děmidov.

Šestým nejvýše vybraným Evropanem se stal Adam Jiříček, který podstatnou část sezony vynechal kvůli zranění. Na juniorském mistrovství světa si poranil koleno a musel podstoupit operaci. V NHL působí i jeho starší bratr David, kterého před dvěma lety draftoval jako šestého hráče celkově Columbus.