Kane vyjádřil zklamání po prohře ve finále, bolest bude trvat dlouho

Kane vyjádřil zklamání po prohře ve finále, bolest bude trvat dlouho

Třicetiletý útočník Bayernu Mnichov po porážce 1:2 od Španělska připustil, že další nevyužitá šance bude reprezentanty Albionu bolet hodně dlouho. Kane se zároveň v televizním rozhovoru zastal trenéra Garetha Southgatea, jehož budoucnost u týmu je nejistá.

Před třemi lety Angličané ve finále na domácí půdě podlehli po penaltovém rozstřelu Itálii a na premiérové zlato z Eura nedosáhli ani tentokrát v duelu se Španěly.

„Je těžké vyjádřit slovy, jak se teď všichni cítíme. Další těžký okamžik pro tým i pro mě osobně. Je to promarněná příležitost. Do těchto finále není snadné se dostat. Když to přijde, musíte se chopit šance a nám se to znovu nepovedlo,“ litoval Kane.

„Turnaj byl fyzicky i psychicky náročný. Dostanete se tak blízko k nejvyššímu z vrcholů, k vrcholu kariéry a nyní jsou všichni z nás na tom nejnižším bodu. Nenašli jsme prostě způsob, jak trofej vyhrát. Neudělali jsme poslední krok. Je to extrémně bolestivé prohrát druhé finále po sobě a bude to bolet ještě dlouho,“ doplnil Kane.

Na šampionátu v Německu dal tři góly a jen vinou nižšího počtu asistencí nezískal trofej pro nejlepšího střelce, finále mu ale stejně jako před třemi lety nevyšlo.

V první půli zapsal žlutou kartu a po hodině hry ho kouč Southgate nečekaně vystřídal. V součtu s minulým finále proti Itálii si Kane připsal jedinou střelu a měl pouze jeden dotyk s míčem v soupeřově vápně.

„V prvním poločase jsme se trápili, nedokázali jsme držet míč. Druhý poločas byl lepší, i když jsme rychle dostali gól. Chytili jsme se, vyrovnali jsme a vrátili se do hry. Chtěli jsme na tom stavět, ale inkasovali jsme pozdní gól, což je vždy těžké,“ uvedl Kane.

Byl by rád, kdyby u mužstva pokračoval trenér Southgate, jemuž na konci roku vyprší smlouva.

„Dali jsme jasně najevo, že ho milujeme. Bude to o jeho rozhodnutí, teď není správný čas o tom mluvit. Právě teď všichni cítíme jen bolest. Každopádně jsme chtěli vyhrát i pro něj,“ podotkl Kane.

Po prohraném finále Eura 2020 se kapitán anglické reprezentace Harry Kane vyjádřil k porážce a k budoucnosti trenéra Garetha Southgatea. Kane uvedl, že další nevyužitá šance na zisk titulu bude bolet dlouho a že je to pro tým i pro něj osobně velká ztráta.

Angličané se ve finále utkali se Španělskem a po dramatickém zápase podlehli 1:2. Tým tak opět nedokázal získat evropský titul, což se naposledy povedlo před třemi lety, kdy prohráli finále na domácí půdě s Itálií.

Kane, který na turnaji v Německu vstřelil tři góly, byl zklamaný z výkonu týmu a ze své vlastní nepřesné střelby. I přesto, že nedokázal získat titul pro nejlepšího střelce turnaje, byl jedním z klíčových hráčů anglického týmu.

Ve finále proti Španělsku nezaznamenal žádnou střelu na branku a byl v průběhu zápasu vystřídán. Kane však věří, že tým se snažil a bojoval až do konce, i když nakonec inkasovali pozdní gól.

Kane také vyjádřil podporu trenérovi Southgateovi, jehož budoucnost u týmu je nejistá. Hráči dali jasně najevo, že chtějí, aby Southgate pokračoval ve své roli, ale konečné rozhodnutí bude na něm.

Pro anglickou reprezentaci to bylo druhé finále za poslední tři roky, které prohráli. Kane doufá, že tým se z této porážky poučí a bude se snažit znovu dosáhnout na vrchol evropského fotbalu.