Kartus, trenér Krejčíkové, ukončil spolupráci. Detaily budou poskytnuty veřejnosti samotnou hráčkou.

Kartus, trenér Krejčíkové, ukončil spolupráci. Detaily budou poskytnuty veřejnosti samotnou hráčkou.

Téma: Rozchod mezi tenistkou Krejčíkovou a trenérem Kartusem

Česká tenistka Barbora Krejčíková nedávno oznámila rozchod se svým dlouholetým trenérem Jindřichem Kartusem. Tato zpráva vyvolala v tenisovém světě velký rozruch, zejména proto, že se spekulovalo o jejich neshodách již od začátku Wimbledonu.

Kartus potvrdil tuto informaci a uvedl, že Bára mu před Wimbledonem zavolala a oznámila mu, že jejich spolupráce končí. Detaily tohoto rozhodnutí nechal na Krejčíkovou. Z dovolené v Chorvatsku dodal, že si alespoň užil třítýdenní dovolenou s rodinou, protože v posledních třech letech neměl tak dlouhou dovolenou.

Spekulace o rozchodu Krejčíkové s Kartusem se objevily již po prvním kole Wimbledonu, kdy Kartus chyběl při úvodním zápase proti Britce Heather Watsonové. Krejčíková se k jeho absenci nechtěla příliš vyjadřovat a pouze uvedla, že má zbytek týmu, kondičního trenéra a fyzioterapeuta. Dodala také, že se před Wimbledonem soustředila především na kondiční přípravu.

Krejčíková, sedminásobná grandslamová šampionka ve čtyřhře, později ze turnaje odstoupila kvůli zranění levého kotníku, které si přivodila po špatném došlápnutí v zápase s Watsonovou. Ve druhém kole pak vzdala zápas Rusce Mirře Andrejevové a ani nenastoupila do deblu s Kateřinou Siniakovou, se kterou měla obhajovat titul.

Kartus, který Krejčíkové pomohl k předloňskému triumfu na Roland Garros a všem šesti titulům ve dvouhře na okruhu WTA, plánuje pokračovat v trenérské kariéře. Uvedl, že je momentálně volným trenérem a začíná se rozhlížet po nových nabídkách, protože chce zůstat v tenisovém světě.

Rozchod mezi Krejčíkovou a Kartusem je pro tenisový svět velkou událostí. Oba jsou velmi úspěšní a jejich spolupráce přinesla mnoho úspěchů. Je otázkou, jak se tento rozchod projeví na další výkonnost Krejčíkové a zda najde nového trenéra, který jí bude schopen pomoci dosáhnout dalších úspěchů.