Kauza z Olomouce: Fotbalová facka, drzost a kudla do zad trenéra Radu.

Kauza z Olomouce: Fotbalová facka, drzost a kudla do zad trenéra Radu.

Česká fotbalová reprezentace nedávno zažila skandál, když tři hráči porušili interní pravidla a museli opustit tým před důležitým zápasem proti Moldavsku v kvalifikaci mistrovství Evropy. Trenér Dukly Praha, který byl pověřen vedením reprezentace, byl zaskočen jejich chováním před tak důležitým zápasem.

Podle informací deníku Sport se hráči v noci před zápasem vydali do nočního klubu Belmondo v Olomouci, kde konzumovali alkohol a zůstali až do ranních hodin. Toto chování hráčů způsobilo rozhořčení ve vedení reprezentace a podle některých zdrojů mělo negativní dopad na vnímání českého fotbalu.

Bývalý trenér Sparty, Slavie, Jablonce a Teplic, František Rada, který je známý svými kritickými postoji, se vyjádřil k této aféře. Podle něj je toto chování hráčů fackou fotbalu a velkým zklamáním pro trenéra Jaroslava Šilhavého. Rada také zdůraznil, že hráči jako Brabec, Coufal a Kuchta, kteří mají za sebou mnoho reprezentačních startů a působí v zahraničí, by si neměli dovolit takové chování.

Rada také upozornil na to, že hráči musí počítat s tím, že jsou neustále sledováni veřejností a médii. Dneska má každý mobil a je snadné někoho vyfotit. Rada však nechce hráče zcela odsoudit, protože si uvědomuje, že jsou to zkušení hráči a něco za sebou mají. Nicméně, považuje jejich chování za velmi nevhodné před tak důležitým zápasem.

Rada se domnívá, že reprezentace by se nyní měla maximálně soustředit na zápas s Moldavskem a problémy řešit až po něm. Věří, že český tým postoupí na evropský šampionát a poté by mělo dojít k vyhodnocení situace vedením a trenéry. Rada také naznačil, že existuje možnost, že tito tři hráči nebudou povoláni na případné Euro.

Celá aféra kolem porušení pravidel a opuštění týmu před důležitým zápasem je velkým zklamáním pro český fotbal. Doufejme, že se reprezentace dokáže soustředit na svůj výkon a postoupí na mistrovství Evropy, a že se podobné situace nebudou opakovat.