Kazašská tenistka šokuje na Wimbledonu a vyřazuje Šwiatekovou i loňskou finalistku

Kazašská tenistka šokuje na Wimbledonu a vyřazuje Šwiatekovou i loňskou finalistku

Světová jednička Iga Šwiateková ani letos Wimbledon nevyhraje, polskou tenistku ve třetím kole porazila Julia Putincevová z Kazachstánu 3:6, 6:1, 6:2. Maximem pětinásobné grandslamové šampionky v All England Clubu tak zůstává loňské čtvrtfinále.

S turnajem se po prohře 1:6 a 6:7 s Elinou Svitolinovou z Ukrajiny rozloučila také loňská finalistka Uns Džábirová. Tuniská tenistka před rokem ve finále prohrála s Markétou Vondroušovou, která letos vypadla hned v prvním kole. O rok dřív v boji o trofej podlehla Jeleně Rybakinové z Kazachstánu.

Šwiateková sice vyhrála první set, ale pak už na kurtu vládla Putincevová, která favoritce připravila první porážku po 21 zápasech. Třiadvacetiletá Polka však všechny výhry zaznamenala na antuce, na které mimo jiné čtyřikrát vyhrála Roland Garros.

Putincevová porazila Šwiatekovou na pátý pokus, doteď s ní navíc neuhrála ani set. O postup do čtvrtfinále si devětadvacetiletá tenistka z Kazachstánu zahraje se třináctou nasazenou Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska.

Džábirová v prvním setu na Svitolinovou nestačila a ve druhém prohrála 4:7 v tie-breaku. Sen o třetím wimbledonském finále za sebou a prvním grandslamovém titulu se devětadvacetileté Tunisance rozplynul po hodině a 21 minutách. Svitolinovou v osmifinále čeká Číňanka Wang Sin-jü.

Šok na letošním Wimbledonu! Světová jednička Iga Świąteková byla vyřazena v třetím kole turnaje. Její soupeřkou byla Julia Putincevová z Kazachstánu, která zvítězila v poměru 3:6, 6:1, 6:2. Pro loňskou finalistku tak zůstává letošní Wimbledon pouze ve čtvrtfinále.

Další velké překvapení přišlo, když se rozloučila i loňská finalistka Unse Džabirová. Tuniská tenistka prohrála ve druhém kole s Elinou Svitolinovou a své naděje na zisk titulu tak musela opustit. Džabirová byla finalistkou loňského ročníku, kde podlehla Markétě Vondroušové. Letos však Vondroušová vypadla již v prvním kole. Před rokem finále prohrála také s Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu.

Świąteková sice dokázala vyhrát první set, ale poté se hra na kurtu otočila ve prospěch Putincevové, která favoritce připravila první porážku po 21 zápasech. Třiadvacetiletá Polka má na svém kontě několik vítězství na Roland Garros, ale na trávě Wimbledonu se jí letos nedařilo.

Putincevová porazila Świątekovou na pátý pokus, přičemž předtím s ní ani jednou neprohrála set. V dalším kole se Kazachstánka utká s Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska, která je třináctou nasazenou.

Džabirová nestačila na Svitolinovou v prvním setu a ve druhém prohrála v tie-breaku. Sen o třetím wimbledonském finále a prvním grandslamovém titulu se pro ni rozplynul po hodině a 21 minutách. Svitolinovou v osmifinále čeká Číňanka Wang Sin-jü.