Kladno poraženo Boleslaví a zajistilo si účast v baráži potřetí v řadě.

Kladno poraženo Boleslaví a zajistilo si účast v baráži potřetí v řadě.

Rytíři ztrácejí čtyři kola před koncem základní části na své dnešní přemožitele 15 bodů. Třináctí Bruslaři mají stále ještě šanci na postup do předkola play off. Odstup od Karlových Varů snížili na sedm bodů.

Mladá Boleslav rozhodla třemi góly v úvodní desetiminutovce. K vítězství jí čtvrtým čistým kontem v sezoně pomohl brankář Jan Růžička a třemi kanadskými body útočníci Pavol Skalický a Matti Järvinen.

Rytíři v sestavě bez svého majitele Jaromíra Jágra, který po návratu ze zahraničí sledoval zápas ze skyboxu, pykali hned za své první vyloučení ze závěru první minuty. Kanaďan Sideroff si z trestu za podražení odseděl jen dvacet vteřin, neboť Lantošiho střelu z prostoru mezi kruhy zvedl těžící jeden z bránících hráčů mimo dosah brankáře Bowa.

Dvojitou pohromu pro Kladno přinesla desátá minuta a v ní dva góly hostů v rozmezí 17 sekund. Nejdříve Skalický z mezikruží prostřelil Bowa, hned nato ujel po pravém křídle Švéd Rohdin a kotouč zvedl nad lapačku kanadského brankáře. Omrzení domácí si vyžádali oddechový čas a sáhli k rošádě gólmanů, nastoupil Lotyš Mitens.

Po první přestávce Kladno zapnulo, ale jeho snaha narazila na jistého Růžičku v brance Mladé Boleslavi. Hosté v polovině zápasu ztratili kapitána Jánosička, puk ho trefil do obličeje a krvácející musel do ošetřovny. Rytířům ve středočeském derby nepomohla ani jejich první početní výhoda, kterou hráli až ve 35. minutě. Soupeře ve druhé třetině přestříleli 18:9, ale nebylo jim to nic platné.

Pokud si poslední celek extraligy do třetí třetiny dával ještě nějaké naděje, zchladil ho Pavlíkův zásah od modré čáry po pouhých 28 vteřinách. Kladno ani ve zbývajícím čase brankáře Růžičku neodčarovalo, naopak v závěru ještě inkasovalo po přesilovkové trefě Romana zblízka. A tak musí znovu do baráže, v níž extraligu udrželo loni proti Zlínu i předloni v sérii s Jihlavou.

Energie musí o předkolo dál bojovat

Třinec vyhrál v Karlových Varech 5:4, Energii porazil i potřetí v sezoně a připsali si sedmou výhru v řadě. Obhájci titulu snížili svou ztrátu na druhou Spartu na šest bodů.

Západočeši dnes dokázali smazat třígólovou ztrátu, v 58. minutě utkání rozhodl obránce Jakub Jeřábek