Kladno v šoku: Kapitán Plekanec ukončil kariéru kvůli obavám o zdraví

Kladno v šoku: Kapitán Plekanec ukončil kariéru kvůli obavám o zdraví

Tomáš Plekanec, český hokejový útočník, oznámil na klubovém webu Kladna, že ukončuje svou hráčskou kariéru z důvodu zdravotních problémů. Plekanec, který v posledních sezonách hrál za Kladno a zastával i roli kapitána, se rozhodl ukončit tuto sezonu a tím i celou hráčskou kariéru.

Plekanec v této sezóně stihl odehrát devět utkání a zaznamenal čtyři body za gól a tři asistence. Naposledy nastoupil 8. října v Mladé Boleslavi, kde Kladno vyhrálo 4:3. Klub poté oznámil, že Plekanec bude minimálně do listopadové reprezentační pauzy mimo hru.

Plekanec byl nejvytíženějším útočníkem Kladna s průměrným časem na ledě 22:57 a druhým nejvytíženějším hráčem týmu za kanadským obráncem Jakem Dotchinem (24:25).

Tomáš Plekanec je známým českým hokejistou, který strávil v NHL celkem 15 sezón. Hrál za Montreal Canadiens a Toronto Maple Leafs. V reprezentaci České republiky se zúčastnil několika mistrovství světa a olympijských her. Je považován za jednoho z nejlepších českých hokejistů posledních let.

Plekanecův odchod z Kladna je velkou ztrátou pro tým, který se snaží postoupit do extraligy. Jeho zkušenosti a vedení na ledě budou jistě chybět. Přejeme Tomáši Plekancovi hodně zdraví a úspěchů v dalších aktivitách po skončení hráčské kariéry.