Klokani se připravují na odvetu a litují nesmyslného gólu v nastavení

Klokani se připravují na odvetu a litují nesmyslného gólu v nastavení

Český fotbalový klub Bohemians nedokázal uspět ve svém prvním zápase v Evropské konferenční lize proti norskému týmu Bodø/Glimt. Pražané inkasovali dvakrát na přelomu obou poločasů a třetí branku dostali v závěrečném nastavení. Trenér Bohemians Jaroslav Veselý po zápase uvedl, že musí tým poučit z této porážky a předvést lepší výkon v dalším zápase.

Obránce a záložník Martin Dostál zdůraznil, že rozdíl mezi dotahováním výsledku 0:2 a 0:3 je velký. Nicméně podle něj není konec a pokud chce tým uspět proti tak silným soupeřům, musí proměňovat své šance. Obránce také kritizoval nesmyslný třetí gól, který padl v nastavení.

Bohemians se do pohárové Evropy dostali poprvé od roku 1987 díky nečekanému čtvrtému místu v minulé ligové sezóně. Tým prohrál čtyři z posledních pěti pohárových zápasů, ale doma našel přemožitele v jediném z minulých osmi utkání. Největším úspěchem Bohemians v Evropě je semifinále Poháru UEFA v sezoně 1982/83, kdy zároveň získali jediný titul v domácí lize.

Bodø/Glimt hraje v pohárech počtvrté za sebou a v minulých dvou sezónách se dokázal probojovat do skupin. Největším úspěchem norského týmu je postup do čtvrtfinále Evropské konferenční ligy, kde podlehl budoucímu vítězi AS Řím.

České kluby se setkaly s norskými soupeři ve šesti z osmi dosavadních dvojzápasů evropských pohárů. Viking Stavanger v minulé sezóně přešel přes pražskou Spartu ve 2. předkole Evropské konferenční ligy.

V kádru Bodø/Glimt je český reprezentační obránce do 19 let Lucas Kubr, který má i belgické občanství. Za A-tým norského celku si však dosud připsal pouze dva krátké soutěžní starty.

Oba týmy nevstoupily do sezóny ideálně. Bohemians doma prohráli v lize s Teplicemi 1:2 a Bodø/Glimt nestačilo na Tromsø 0:2. Norský celek našel přemožitele až po sedmi soutěžních duelech, ale stále vede tamní ligu o šest bodů.

Vítěz dvojzápasu se utká ve 3. předkole s švédským Kalmarem nebo arménským Pjunikem Jerevan. Pro poraženého tým se letošní účinkování v pohárech končí.