Kluk z hor se stává nezastavitelným v tenise, jeho „erupce vzteku“ se stává virálním.

Kluk z hor se stává nezastavitelným v tenise, jeho „erupce vzteku“ se stává virálním.

Jannik Sinner se stal velkým překvapením letošního Australian Open. Mladý italský tenista v Melbourne předvedl skvělé výkony a postoupil až do finále, kde sice prohrál s Danielem Medveděvem, ale přesto si získal obdiv fanoušků i odborníků.

Sinner v průběhu turnaje neztratil ani jeden set a porazil takové soupeře jako Karen Chačanov nebo Andrej Rublev. Ve čtvrtfinále pak překvapil světovou jedničku Novaka Djokoviče, kterého porazil potřetí během posledních měsíců.

Italský tenista se proslavil nejen svým precizním tenisem, ale také klidem a chladnou hlavou, kterou si udržoval i v nejtěžších momentech. Jeho „vzteklá“ reakce ve semifinále proti Djokovičovi se stala virálním a dostala se do popisku „nejvyšší úroveň vzteku, kterou je Jannik Sinner na kurtu schopen“.

Sinner pochází z horského městečka Innichen na hranicích s Rakouskem a v mládí byl jedním z nejlepších mladých alpských lyžařů v Itálii. Nakonec se ale rozhodl pro tenis, ve kterém se rychle prosadil a vylepšil své herní dovednosti.

K jeho úspěchům přispěla také spolupráce s trenérem Darrenem Cahillem, který trénoval světové jedničky jako Andre Agassi, Lleyton Hewitt nebo Simona Halepová. Cahill zejména vylepšil Sinnerův servis, který byl dříve jeho slabší stránkou.

Jannik Sinner je považován za budoucího superstar světového tenisu a jeho výkony na Australian Open to jen potvrdily. I po vyhraném finále se však tvářil skromně a jako by se nic tak výjimečného nestalo. Sinner se nebojí tlaku a dokáže ho využít k tomu, aby podával své nejlepší výkony.

Sinner se stal prvním italským šampionem Australian Open v historii a zároveň nejmladším vítězem úvodního grandslamu sezony od Novaka Djokoviče v roce 2008. Odborníci očekávají, že Sinner bude v budoucnosti vyhrávat další grandslamy a stane se jedním z hlavních hráčů světového tenisu.