Kolík vypadl Nizozemské hvězdě a česká štafeta přebírá po Kratochvílové a spol.

Kolík vypadl Nizozemské hvězdě a česká štafeta přebírá po Kratochvílové a spol.

Česká atletika dosáhla historického úspěchu na letošním Mistrovství světa v atletice v Helsinkách. Ženská čtvrtkařská štafeta získala bronzovou medaili, což je pro samostatnou Českou republiku velký úspěch.

Po rozběhu se zdálo, že medailový sen českých atletek je nereálný. Ale ve finále se stalo něco nečekaného – česká čtvrtkařka Vondrová dokázala dohnat Britku Yemi Mary Johnovou a získat bronzovou medaili.

Naopak největší drama se odehrálo u Nizozemky Femke Bolové, která bojovala o zlato s Američankou Alexis Holmesovou. Bolové se zapletly nohy a při pádu jí vyletěl štafetový kolík. I přes tento nešťastný incident dokázala doběhnout do cíle před Vondrovou, ale bez kolíku, který skončil až za cílem.

České atletky si nevšimly, že Bolové chybí kolík, a tak se radovaly ze třetího místa. Tento úspěch je pro ně obrovskou radostí a potvrzením jejich kvalit.

Česká čtvrtkařka Vondrová si užívá bronzovou medaili, zejména proto, že v minulé zimě měla problémy s ostruhou na patě. Její výkon je tak umocněn tím, že se dokázala vrátit a získat medaili.

Zatímco Vondrová si může odpočinout před mužskou štafetou, zbylá trojice českých čtvrtkařek čeká ještě individuální závod na 400 metrů. Organizátoři jim připravili náročný program, ale české atletky jsou plné energie a doufají, že jim to pomůže dobít baterky a budou i v dalších závodech úspěšné.

Celkově je tato bronzová medaile velkým úspěchem pro českou atletiku a potvrzuje, že české čtvrtkařky jsou vynikající a patří mezi nejlepší na světě.