Koncert Slavie na hitovém utkání ligy, Plzeň srazil gólem i Chorý, ale zdržel se oslav.

Koncert Slavie na hitovém utkání ligy, Plzeň srazil gólem i Chorý, ale zdržel se oslav.

Viktoria utrpěla první prohru v ligovém ročníku a na Slavii ze třetího místa ztrácí už pět bodů. Pražané dali všechny tři branky v úvodním dějství, kdy se postupně trefili Jan Bořil, z penalty bývalý útočník Západočechů Tomáš Chorý a další někdejší soupeřův hráč Lukáš Provod.

Pražané navázali na vítězství rovněž 3:0 z posledního vzájemného duelu v květnu. Slávisté v lize popatnácté za sebou neprohráli, poslední porážku v nejvyšší soutěži utrpěli v dubnu v Plzni. Červenobílí se ideálně naladili na vstup do hlavní fáze Evropské ligy v příštím týdnu v Razgradu proti Ludogorci, Viktorii naopak nevyšla generálka na duel ve Frankfurtu.

9. kolo první fotbalové ligy:

Slavia Praha – Viktoria Plzeň 3:0 (3:0)

Branky: 10. Bořil, 45.+1 Chorý z pen., 45.+5 Provod. Rozhodčí: Černý – Paták, Hájek – Petřík (video). ŽK: Ogbu, Douděra – Markovič, Cadu, Jemelka. ČK: 4. Houštecký (asistent trenéra Slavie). Diváci: 18.783.

Slavia: Kinský – Holeš, Ogbu (24. Zima), Bořil – Douděra (84. Jurásek), Oscar (46. Ševčík), Zafeiris, Diouf – Chytil (66. Lingr), Provod (74. Michez) – Chorý (74. Wallem). Trenér: Trpišovský.

Plzeň: Tvrdoň (46. Jedlička) – Dweh, Markovič, Jemelka – Kopic (67. Cadu), Kalvach, Červ (67. Slončík), Havel – Jirka (67. Vašulín), Šulc (81. Panoš) – Adu (67. Vydra). Trenér: Koubek.

V sobotním zápase hit ligy se střetly týmy Slavie Praha a Viktoria Plzeň. Slavia dokázala porazit Plzeň v poměru 3:0 a tím si zajistila další významné vítězství. Branky za Slavii vstřelili Jan Bořil, Tomáš Chorý a Lukáš Provod, kteří se trefili v prvním poločase zápasu.

Slavia Praha si udržuje skvělou formu, neboť neprohrála již patnáct ligových zápasů po sobě. Poslední porážku utrpěla v dubnu na hřišti Plzně. Tým se tak ideálně naladil na nadcházející zápasy v Evropské lize, kde se bude snažit dosáhnout co nejlepších výsledků.

Viktoria Plzeň naopak utrpěla svou první prohru v letošním ligovém ročníku. Tým se sice snažil o obrat, ale nedokázal se prosadit proti silnému soupeři. Plzeň tak ztrácí na Slavii pět bodů a bude muset zapracovat na své výkonnosti, aby se vrátila na vítěznou vlnu.

Celkově se jednalo o zajímavý zápas, ve kterém Slavia Praha potvrdila svou sílu a ukázala, že patří mezi nejlepší týmy v české lize. Viktoria Plzeň si naopak odnáší cenné zkušenosti a bude se muset zamyslet nad svými chybami, aby se mohla vrátit do boje o titul.

Zápas mezi Slavií Praha a Viktorií Plzeňem potěšil fanoušky fotbalu skvělým výkonem obou týmů a zajímavými momenty na hřišti. Těšíme se na další vzrušující zápasy v české lize a sledujeme, jak se budou oba týmy dále vyvíjet ve svých ligových i evropských soutěžích.