Koubek přiznal, že porazil Maccabi a noční můra je zažehnána. Jeho věk už není tak mladý, jak býval.

Koubek přiznal, že porazil Maccabi a noční můra je zažehnána. Jeho věk už není tak mladý, jak býval.

Český fotbalový tým Viktoria Plzeň nedávno zvítězil nad týmem Tobol Kostanaj v odvetě 4. předkola Konferenční ligy se skóre 3:0. Na tiskové konferenci po zápase trenér Plzně, Pavel Koubek, poděkoval hráčům za jejich výkon a řekl, že jim pomohli „zabít noční můru“ z roku 2015, kdy Viktoria vypadla s Maccabi Tel Aviv v kvalifikaci Ligy mistrů.

Před osmi lety Plzeň vyhrála první zápas proti Maccabi Tel Aviv 2:1, ale doma prohrála 0:2 a byla vyřazena z Ligy mistrů. Koubek byl tehdy odvolán a nahradil ho Karel Krejčí, který s týmem postoupil do Evropské ligy. Koubek nyní řekl, že je rád za tým i za sebe a že tato vzpomínka je pro něj stále živá. S týmem Viktoria Plzeň dnes navázal na výhru 2:1 z prvního zápasu proti Tobolu Kostanaj. Trenér Koubek také ocenil fanoušky za jejich podporu a řekl, že ho těší, když vyvolávají jeho jméno.

Toto je první sezóna, kdy se Koubek dostal s týmem do skupinové fáze evropského poháru. Nechtěl však srovnávat postup do Konferenční ligy s ligovým titulem, který získal s Viktorkou v sezóně 2014/15. Podle něj jsou oba úspěchy velmi důležité. Plzeň vyhrála posledních pět zápasů v kvalifikaci Konferenční ligy, ale ve druhém kole to bylo velmi těsné. Po bezbrankové remíze doma s kosovskou Dritou vyhráli v přestřelce 2:1 a postoupili díky proměněné penaltě v nastavení. Ve třetím kole pak vyhráli nad Gzirou 4:0 doma a 2:0 na Maltě.

Koubek uznal, že zápas s Dritou byl vyrovnaný a že to byl jeden z nejtěžších soupeřů. Uvedl také, že si uvědomil, že jeho hráči mají sílu kolektivu, když je třeba bojovat. Trenér také přiznal, že se blíží jeho narozeniny a že toto číslo není nic příjemného. Přesto si plánuje dát sklenici dobrého vína, ale zároveň ví, že zítra je trénink a tým musí pokračovat v práci. Viktoria Plzeň vyhrála osm soutěžních zápasů za sebou a doufá, že tento úspěšný trend bude pokračovat.