Kouč Dinama vyjadřuje nesouhlas s průběhem zápasu v Plzni, tvrdí, že tahání ofsajdových čar je pouze náhodné.

Kouč Dinama vyjadřuje nesouhlas s průběhem zápasu v Plzni, tvrdí, že tahání ofsajdových čar je pouze náhodné.

Viktoria Plzeň zvítězila v prvním duelu proti Dinamu Záhřeb v chorvatské metropoli 1:0 gólem z penalty. Stejným způsobem se dostala do vedení i ve druhém utkání Evropské konferenční ligy ve Štruncových sadech. Rozhodčí posoudil penaltový zákrok ve prospěch Viktorie, což se Dinamu nelíbilo. V Plzni sudí naopak nařídil penaltu pro hosty, ale po intervenci videorozhodčího ji odvolal. V nastaveném čase Chorvaté vstřelili vyrovnávací gól, ale VAR ho zrušil kvůli ofsajdu. Tato situace vyvolala nespokojenost u trenéra Dinama Jakiroviće.

Miroslav Koubek, trenér Viktorie Plzeň, se k verdiktům rozhodčích nevyjadřoval a raději se zaměřil na vítězství svého týmu. Viktorie Plzeň vyhrála všechna čtyři úvodní utkání v hlavní fázi Konferenční ligy a má jisté první místo ve skupině C. Koubek si liboval nad tím, že jeho tým udělal rekord tím, že se již po čtyřech kolech kvalifikoval do další fáze soutěže.

Trenér Koubek také zmínil, že jistota postupu v Konferenční lize pomůže Viktorii Plzeň ve zbytku podzimní části sezony. Vzhledem k náročnému programu budou muset využít celý kádr a zamyslet se nad prioritami. Koubek také zdůraznil, že v dalších dvou zápasech Konferenční ligy hrají i o český koeficient, což přináší benefity pro klub. Nicméně dalším hráčům, kteří trpělivě čekali na šanci, dostanou prostor v ligových a pohárových zápasech.