Kouč Evertonu kritizuje systém VAR kvůli problémům s obrazovkou.

Kouč Evertonu kritizuje systém VAR kvůli problémům s obrazovkou.

Rozhodčí by neměli kontrolovat záznam na monitoru u hřiště, protože se nikdy nejdou proti verdiktu videoasistenta. Toto tvrzení vyslovil trenér Evertonu Sean Dyche po nedělním utkání anglické ligy, kdy sudí nejprve udělil Anthonyho Martiala z Manchesteru United žlutou kartu za simulování, ale po zhlédnutí videa změnil své rozhodnutí na penaltu.

Manchester United díky této penaltě vedl 2:0 a nakonec vyhrál nad Evertonem 3:0. „Celá ta věc s obrazovkou je fraška,“ prohlásil Dyche. „Každý mluví o zrychlení hry, ale oni se jdou podívat na monitor, přitom všichni vědí, jak to dopadne,“ pokračoval trenér Evertonu.

Dyche dále uvedl, že ještě neviděl nikoho, kdo by byl proti rozhodnutí videa. Proto nechápe, proč se musí chodit dívat na monitor. Navrhl, aby rozhodčí prostě rozhodli a pokračovalo se dál.

Po porážce v prvním zápase po odečtu deseti bodů za porušení finančních pravidel klesl Everton do sestupového pásma. „Dokud se nevyřeší odvolání, nebude to jiné. Musíme se od toho prostě oprostit,“ apeloval Dyche.

Zápas s Manchesterem United otevřel již ve 3. minutě devatenáctiletý Argentinc Alejandro Garnacho báječnou trefou nůžkami, která aspiruje na gól roku.