Kouč Kodaně se vyjadřuje: Intenzivní tlak na Spartu nám umožňuje vyhrát v Praze

Kouč Kodaně se vyjadřuje: Intenzivní tlak na Spartu nám umožňuje vyhrát v Praze

Dánský fotbalový tým Kodaň nedokázal porazit pražskou Spartu ve třetím předkole Ligy mistrů. I přesto, že měli v závěru utkání velký tlak na soupeře, nedokázali skórovat. Spartu dvakrát zachránila branková konstrukce a gólman Kodaně Vindahl. Na druhé straně mohli skórovat i hráči Sparty, ale jejich šance zůstaly nevyužité.

Trenér Kodaně Neestrup uznal, že po prvním poločase mohl soupeř vést. Přiznal také, že se dopustili velkých individuálních chyb, které však byly jedinými šancemi, které Spartě nabídli. Přesto se však tým nevzdává a bojuje dál. Trenér Neestrup si připomněl předchozí vítězství svého týmu nad islandským celkem Breidablikem a doufá, že se jim podaří vyhrát i proti Spartě.

Podle Neestrupa byl obraz hry takový, že by mohli vyhrát o jeden gól. V závěru utkání tlačili soupeře stále více dozadu a vytvořili si čtyři velké šance. Bohužel dvakrát trefili břevno a gólman Vindahl předvedl fantastický zákrok. Přesto věří, že mají šanci vyhrát v odvetě v Praze.

Neestrup nebyl překvapený stylem hry Sparty, který byl přesně takový, jaký očekávali. Věří, že v Praze to může být jiné utkání a že se tam nebudou ocitovat pod tlakem. V minulé sezoně se jim podařilo vyhrát na hřišti Brøndby, i když jim chybělo několik klíčových hráčů. Nyní jsou v mnohem lepší pozici a doufají, že si přivezou vítězství z Prahy.

Kodaň je úřadujícím dánským mistrem a v minulé sezoně získal double za vítězství v lize i domácím poháru. Navíc se probojoval do skupinové fáze Ligy mistrů.