Kouč Koubek se stěžuje na rozhodčího, který udělal chybu

Kouč Koubek se stěžuje na rozhodčího, který udělal chybu

V poslední minutě byl třiasedmdesátiletý kouč po druhé žluté kartě vyloučen za to, že nesouhlasil s odpískaným faulem Erika Jirky, po němž soupeř srovnal. Koubek hráčům poděkoval za skvělý výkon, zároveň na tiskové konferenci připustil, že bod je vzhledem k vývoji zápasu v boji o postup málo.

Zkušenému trenérovi se nepozdávaly především dva verdikty nejistého sudího. Koubek byl přesvědčen, že jeho svěřenci měli ve 44. minutě při vedení 2:0 zahrávat pokutový kop po ruce beka Johhyho Otta ve vápně. V 86. minutě dostal kouč první žlutou kartu a v nastavení po vyrovnání pak druhou.

„Nesouhlasil jsem s odpískaným pseudofaulem Erika Jirky, z kterého rekrutoval útok, po kterém jsme dostali gól na 2:2. Ale jen jsem gestikuloval, proč to píská, když to žádný faul není. Tam jsem to schytal,“ uvedl Koubek.

„Myslím, že na konci prvního poločasu jsme také měli kopat penaltu za jasnou ruku. Ať si každý udělá obrázek sám, dál bez komentáře,“ doplnil Koubek, který kvůli vyloučení dostane trest minimálně na příští utkání soutěže doma proti San Sebastianu.

Západočeši po gólech Milana Havla a Matěje Vydry z první půle ještě v 83. minutě drželi dvoubrankový náskok, ale pak v oslabení po vyloučení Sampsona Dweha ze 70. minuty dvakrát inkasovali. „Hodnotím to hořkosladce. Sladce za skvělý výkon mužstva, kterému jsem po zápase poděkoval. To byla moje první slova. Hráli jsme přesně tak, jak jsme chtěli,“ uvedl Koubek.

„Vedli jsme 2:0, vyloučení samozřejmě bylo problémem, ale i v oslabení jsme si dokázali šanci vytvořit. Zápas mohl uzavřít Erik Jirka, bohužel se mu to nepodařilo. Soupeř si pochopitelně od začátku přesilovky vytvořil velký tlak, na to mají kvalitu. Podlehli jsme tomu tlaku a je z toho remíza. To je ta hořkost, protože jsme jednoznačně sahali po třech bodech,“ doplnil Koubek.

Potěšilo ho, že jeho svěřenci dokázali být proti favoritovi velmi nebezpeční v ofenzivě. „Věděli jsme, že při brejkových situacích nestojí obranná čtyřka PAOK na pevných nohách. Byli jsme přesvědčeni, že si situace vytvoříme. Samozřejmě záleží na provedení a dotažení těch šancí. Byli jsme nebezpeční, dali jsme dva góly, ale mohli jsme zcela jistě dát ještě o jeden více,“ řekl Koubek.

V neděli čeká jeho tým v české lize domácí šlágr s obhájcem titulu Spartou. „Z hlediska zátěže nás to dnes stálo hodně sil. Výsledek ani konec zápasu nám ale nemůžou ublížit. Myslím, že vědomí, že jsme vedli utkání dobrým směrem, nás může jen posílit,“ dodal Koubek.

Český fotbalový trenér Karel Koubek se nedávno dostal do horkého sedla po kontroverzním vyloučení v zápase svého týmu. Ve věku třiašedesáti let byl Koubek po druhé žluté kartě vyloučen za protesty proti rozhodnutí hlavního sudího. Toto vyloučení přišlo v poslední minutě zápasu, kdy jeho tým inkasoval vyrovnávací gól.

Koubek po zápase nešetřil kritikou na adresu sudího a jeho rozhodnutí. Tvrdil, že jeho tým měl nárok na pokutový kop za ruku soupeře ve vápně a že nesouhlasil s odpískáním faulu, který vedl ke gólu soupeře. Kromě toho si stěžoval i na první žlutou kartu a celkově byl nespokojen s výkonem rozhodčího.

I přes kontroverzní události během zápasu chválil Koubek své hráče za skvělý výkon a bojovnost. Jeho tým dokázal držet dvougólový náskok až do konce zápasu, i když nakonec musel spokojit s remízou. Koubek byl rád, že jeho tým dokázal být nebezpečný v ofenzivě proti favoritovi.

Nyní se Koubek a jeho tým připravují na další zápas v české lize, kde je čeká souboj s obhájcem titulu Spartou. I přes náročný zápas a kontroverzi z minulého utkání věří Koubek, že jeho tým má potenciál uspět a posunout se vpřed. Budeme sledovat, jak se bude vyvíjet situace kolem Karla Koubka a jeho týmu v nadcházejících zápasech.