Kouč Portugalska označil Česko za záhadu, ale tvrdí, že tým ho dobře zná.

Kouč Portugalska označil Česko za záhadu, ale tvrdí, že tým ho dobře zná.

Český národní tým se připravuje na nadcházející fotbalový turnaj, který se bude konat v Německu. Tým je jedním ze 21 jistých účastníků turnaje, avšak momentálně nemá trenéra. Jaroslav Šilhavý, který vedl tým během úspěšné kvalifikace, skončil a jeho nástupce zatím nebyl vybrán výkonným výborem FAČR.

I přes absenci trenéra je český tým dobře známý a má kvalitní hráče. Los skupiny F, ve které se Česko nachází spolu s Portugalskem a Tureckem, je celkově spokojený. Turecko vyhrálo kvalifikační skupinu před Chorvatskem a Walesem a bude silným soupeřem.

Skupina F začíná jako poslední, což dává týmu pár dní navíc na přípravu. Z této skupiny postoupí až tři týmy, a následné play-off je nevyzpytatelné. Portugalský tým s kapitánem Cristianem Ronaldem je největším favoritem skupiny, jelikož vyhrál všechny deset zápasů kvalifikace se skóre 36:2.

Čeští reprezentanti se utkají s Portugalskem 18. června v Lipsku. Chtějí vylepšit svou nelichotivou vzájemnou bilanci, ve které z pěti zápasů vyhráli pouze jeden. Tým je motivovaný a doufá, že se jim podaří dosáhnout úspěchu na turnaji.