Koudelka se po čtyřech letech vrátil do nejlepší desítky ve Willingenu v SP

Koudelka se po čtyřech letech vrátil do nejlepší desítky ve Willingenu v SP

V nedávném závodě Světového poháru ve skocích na lyžích ve Willingenu v Německu se český skokan Roman Koudelka umístil na devátém místě. Ve svém prvním skoku předvedl skok dlouhý 132 metrů, což mu zajistilo 15. místo. Ve druhém kole se však zlepšil a dosáhl skoku dlouhého 145 metrů, což byl šestý nejdelší skok tohoto kola. Díky tomuto výkonu se posunul v konečném pořadí na devátou příčku.

Koudelkovi v tomto závodě pomohl také silný vítr, který měli problémy někteří favorité. Toto deváté místo je pro čtyřiatřicetiletého skokana nejlepším výsledkem ve Světovém poháru od února 2020, kdy skončil šestý v Sapporu.

Vítězem závodu se stal Němec Wellinger, který předvedl skoky dlouhé 139 a 149 metrů. Druhý skončil Rjoju Kobajaši z Japonska se ztrátou dvou bodů (144,5 a 146 m). Třetí místo obsadil Gregor Deschwanden ze Švýcarska.

V celkovém pořadí Světového poháru stále vede Rakušan Stefan Kraft, který se v tomto závodě umístil na šesté příčce. Na prvním místě má náskok 178 bodů před Wellingerem, třetí Kobajaši zaostává o 233 bodů. Koudelka se svým ziskem 64 bodů momentálně patří na 31. místo.

U žen se česká skokanka Karolína Indráčková umístila na 17. místě. Ve svých skocích dosáhla délek 117 a 120 metrů a atakovala svůj nejlepší výsledek v ročníku, kterým je patnáctá pozice z prosincového závodu v Garmisch-Partenkirchenu. Předtím skončila šestnáctá v Engelbergu.

Vítězkou závodu se stala Norka Opsethová, která předvedla skoky dlouhé 141,5 a 150 metrů. Celkově Světový pohár vede dnes druhá Slovenka Nika Prevcová, Indráčkové patří 27. místo.

Závod ve Willingenu byl tedy úspěšným pro českého skokana Romana Koudelku, který se umístil na devátém místě. Karolína Indráčková se umístila na 17. příčce. Celkové pořadí Světového poháru vede Stefan Kraft u mužů a Nika Prevcová u žen.