Koudelka získal body jak v Bischofshofenu, tak v japonském turné a potřetí vyhrál.

Koudelka získal body jak v Bischofshofenu, tak v japonském turné a potřetí vyhrál.

Český skokan Roman Koudelka se letos umístil na 27. místě v rakouském městě Bischofshofen, kde se konal závod ve skocích na lyžích jako součást Turné čtyř můstků. Celkově se umístil na 25. příčce.

Roman Koudelka se v minulých letech umístil na předních příčkách Turné, ale letos se mu nedařilo tolik. V prvním kole vedl po skoku dlouhém 137 metrů, ve druhém kole přidal další dva metry, ale nestačilo to na domácího favorita Stefana Krafta, který vyhrál o 1,3 bodu.

Celkové vítězství v Turné si letos odnesl japonský skokan Ryoyu Kobayashi, který nasbíral 1145,2 bodu a vyhrál o 24,5 bodu před německým skokanem Andreasm Wellingerem. Kobayashi se tak stal šestým skokanem v historii, který zaznamenal alespoň tři celková vítězství na Turné.

Roman Koudelka se letos umístil na 27. místě ve finálovém kole v Bischofshofenu a celkově se zařadil do poloviny třetí desítky. Tento výsledek je pro něj nejlepší na Turné od roku 2020, kdy skončil na sedmnáctém místě.

Celkové pořadí Turné vypadá následovně: 1. Ryoyu Kobayashi, 2. Andreas Wellinger, 3. Stefan Kraft, 4. Michael Hayböck, 5. Anže Lanišek, 6. Roman Koudelka.

Roman Koudelka se momentálně nachází na 25. místě v průběžném pořadí Světového poháru ve skocích na lyžích. Průběžně vedoucím je Stefan Kraft, následovaný Andreasem Wellingerem a Ryoyu Kobayashim. Roman Koudelka se momentálně nachází na 38. místě.