Kovářova klidná síla a Čvančarův střelecký instinkt přitahují pozornost českých hráčů v bundeslize.

Kovářova klidná síla a Čvančarův střelecký instinkt přitahují pozornost českých hráčů v bundeslize.

Leverkusen, jeden z nejambicióznějších týmů minulé sezony, se v poslední době snaží vylepšit svou sestavu. Vedle zkušeného brankáře Tomáše Vaclíka, který přestoupil z Manchesteru United, se v týmu objevili také ofenzivní univerzál Adam Hložek a reprezentační útočník Patrik Schick. Schick je však momentálně po operaci a do hry by se měl vrátit až v říjnu.

„Vaclík je téměř dvoumetrový obr, klidný a silný brankář s dobrou kopací technikou. Bude velkým výzvam pro Lukáše Hradeckého v brance Leverkusenu,“ napsal o českém brankáři v dresu Bayeru německý magazín Kicker.

V poslední sezóně se Wolfsburg těsně vyhnul osmému místu v pohárové soutěži. Tým se posílil o černého koně, kterým je český útočník Michal Ďuriš. „Nemůžu se dočkat, až to konečně začne. Bundesliga je jednou z nejlepších soutěží na světě. Vždycky jsem si ji chtěl zahrát a mám velkou radost, že budu oblékat dres Wolfsburgu,“ uvedl Ďuriš.

Mönchengladbach, který dvakrát po sobě obsadil desáté místo, se posílil o českého záložníka Alexe Krále. „Každý, kdo začíná s fotbalem, chce jednou hrát jednu ze tří největších lig na světě. To byl i můj případ. Každý týden se budu moci měřit s těmi nejlepšími,“ uvedl Král.

Jeho příchod a výkony v přípravě způsobily, že se o Mönchengladbachu mluví jako o černém koni letošního ročníku. „Střelec Král je jednou z výborných posil, v ofenzivě se jeví hodně slibně, mají i skvělého trenéra. Já vidím Mönchengladbach minimálně na pohárových příčkách,“ uvedl fotbalový komentátor Kickeru Benni Zander.

Defenzivní záložník Alex Král se po sestupu se Schalke přesunul do čtvrtého celku minulé sezony Unionu Berlín. „Přesun do Unionu je pro mě důležitým krokem. Protože jsem už v minulé sezóně mohl poznat bundesligu, nebude pro mě těžké si zvyknout. Progres Unionu v posledních letech je neuvěřitelný a impozantní,“ konstatoval Král, který má nadále platnou smlouvu ve Spartaku Moskva.

V bundeslize působí také gólmani Jiří Pavlenka (Brémy) a Tomáš Koubek (Augsburg) a obránce a záložník Pavel Kadeřábek (Hoffenheim).

Bayern Mnichov sáhl v březnu k výměně trenéra, když Juliana Nagelsmanna nahradil Thomas Tuchel. Pod jeho vedením tým ihned vypadl ve čtvrtfinále Německého poháru a Ligy mistrů a málem přišel i o rekordní 32.