Krčmář hodnotí svůj závod jako neúspěšný a omlouvá se týmu i fanouškům.

Krčmář hodnotí svůj závod jako neúspěšný a omlouvá se týmu i fanouškům.

Michal Krčmář, český biatlonista, se rozhodl zapomenout na své neúspěšné vystoupení na závodě a nenechat se jím ovlivnit do dalšího průběhu šampionátu v Novém Městě na Moravě. Jeho kolegové z reprezentace ho podpořili.

Krčmář přiznal, že závod zcela pokazil a omluvil se týmu, kolegům a fanouškům. Před závodem ho trápily potíže s ječným zrnem v oku, ale tvrdí, že to nemělo žádný vliv na jeho výkon.

Jako nejzkušenější český biatlonista, který jako jediný absolvoval poslední mistrovství světa na Vysočině před 11 lety, udělal chybu hned na začátku závodu. Po prvních pěti střelách mu zbyly jen dva terče. S třemi náhradními náboji se mu podařilo zasáhnout jen jeden terč.

Krčmář uvedl, že se necítil pod tlakem a že prostě selhal. Sám si nedokáže vyhodnotit, co se stalo, a plánuje to rozebrat s trenérem.

Sportovní ředitel českého biatlonu Ondřej Rybář byl překvapen Krčmářovým zaváháním. Uvedl, že na tréninku byl Krčmář ve střelbě dobře připravený a očekával od něj lepší výkon. Věří však, že Krčmář bude sebekritický a bude schopen se z toho oklepat.

Po Krčmářově vystoupení se česká štafeta v závodě posunula o sedm pozic nahoru díky Tomáši Mikyskovi, Markétě Davidové a Jessice Jislové. Po závodě Krčmáře podpořili a uvedli, že takové chyby se mohou stát každému.

Krčmář se rozhodl zapomenout na své neúspěchy a jít do dalších závodů s čistou hlavou. Na startu se postaví znovu v sobotu ve sprintu. Uvědomuje si, že ještě má před sebou mnoho závodů a chce se soustředit na ně, aby si neunesl negativní pocity do dalších závodů.