Krejčí se rozhodl ukončit kariéru v NHL a zaměřit se na domácí mistrovství světa.

Krejčí se rozhodl ukončit kariéru v NHL a zaměřit se na domácí mistrovství světa.

Po patnácti kompletních sezónách v nejlepší hokejové lize světa se český hokejista David Krejčí rozhodl, že opouští NHL. Tuto informaci potvrdil sám Krejčí, který v rozhovoru uvedl, že je čas na změnu a nové výzvy. V poslední sezóně 2021/22 hrál Krejčí v dresu HC Olomouc v české extralize, ale nyní se rozhodl, že se vydá jiným směrem.

Krejčí za svou kariéru odehrál celkem 1032 zápasů v NHL, ve kterých vstřelil 231 branek a zaznamenal 555 asistencí. V play off si připsal dalších 160 utkání, ve kterých zaznamenal 43 gólů a 85 asistencí. Je tedy bezpochyby jedním z nejúspěšnějších českých hokejistů, kteří působili v NHL.

V ročníku 2006/07 Krejčí odehrál pouze šest utkání v NHL a do svého pohledu na kariéru je nezahrnul. Nicméně od té doby se postupně vypracoval na jednoho z klíčových hráčů Boston Bruins, kde strávil většinu své kariéry. S Bruins se třikrát probojoval až do finále Stanleyova poháru, přičemž v roce 2011 si s týmem z Bostonu tento prestižní trofej také odvezl.

Krejčí ve svém prohlášení poděkoval rodině Jacobsových, majitelům klubu Boston Bruins, a celé organizaci za to, že mu dali příležitost být součástí této úžasné rodiny po tak dlouhou dobu. Také poděkoval spoluhráčům, trenérům, rodičům, bratrovi, manželce a dětem, stejně jako fanouškům Bruins, kteří ho vždy podporovali.

Co bude Krejčí dělat dál, zatím není jasné. Na konci června na slavnostním vyhlášení Zlaté hokejky uvedl, že ho láká start na domácím mistrovství světa v Praze v květnu příštího roku a zvažuje možnost hrát v Evropě. Nicméně definitivní rozhodnutí ještě nepadlo a Krejčí si dává čas na rozmyšlenou.

Hodlá se v každém případě udržovat v kondici, aby v případě, že se rozhodne opět hrát, mohl rychle navázat na trénink s týmem. Krejčí je stále vášnivým hokejistou a i když opouští NHL, neznamená to, že s hokejem definitivně končí.

Celá česká hokejová veřejnost nyní s napětím očekává, jaké rozhodnutí Krejčí nakonec učiní. Jeho odchod z NHL je bezpochyby velkou ztrátou pro tuto ligu, ale zároveň může být příležitostí pro jiné české talenty, aby se prosadili na nejvyšší úrovni světového hokeje.