Krejčíková Austinová věří, že to nejlepší od ní ještě přijde; Bartyová apeluje na respekt

Krejčíková Austinová věří, že to nejlepší od ní ještě přijde; Bartyová apeluje na respekt

„Krejčíková je variabilní hráčka, dokáže porazit ty nejlepší světové tenistky. Potřebuje si však držet konzistenci. Jednu dobu byla druhá na světě, ale na chvíli se vytratila. Je všestranná, hraje celodvorcový tenis a to nejlepší od ní ještě přijde,“ věří Austinová, která vyhrála US Open v letech 1979 a 1981.

Krejčíková triumfovala v All England Clubu jako jednatřicátá nasazená, což podle trojnásobné grandslamové šampionky a wimbledonské vítězky z roku 2021 Ashleigh Bartyové ukazuje vyrovnanost současného ženského tenisu.

„Je potřeba mít ke každé hráčce respekt, protože z téhle skupiny vás může porazit kdokoliv. Barbora byla 31. na světě a dokázala turnaj vyhrát,“ řekla BBC Australanka, která nečekaně ukončila kariéru předloni už v 25 letech.

„Jako by to vítězství na Roland Garros bylo už tak dávno a tohle jí pomohlo restartovat kariéru. Mám pocit, že toho může dokázat ještě spoustu,“ dodala bývalá světová jednička.

Sama Krejčíková věří, že ji dosažený úspěch nijak neovlivní, že s ní nijak nezamává a bude hrát pořád stejně.

„Ne. Cítím se pořád stejně. Je to skvělé, že jsem dvojnásobná grandslamová šampionka, ale pořád jsem stejným člověkem. Stále mám tenis moc ráda a chci bojovat na turnajích,“ uvedla Češka.

Před i po finále se viděla se zpěvačkou Pink, s níž se potkala už vloni v Indian Wells. Vedle jejího bratra a herečky Jany Paulové byl v lóži i hokejový brankář Dostál. „To pro mě bylo také velké,“ řekla s úsměvem.

Je hrdá i na současnou vlnu českých tenistek, z nichž některá často bojuje na grandslamech v závěrečných fázích.

„Jsme velice houževnaté. Je nás tam hodně a mám z toho radost. Navíc strašně moc holek tady hrálo juniorku, to jsou ty nastupující po nás. Jsem ráda, že tenis má v Česku tak bohatou historii a pořád rozkvétá,“ podotkla hráčka z Ivančic.

Jak ji dnešní triumf ovlivní v další kariéře, netušila. „Teď mám obrovskou radost, že si můžu užít tenhle moment a že jsem vyhrála Wimbledon. Musím to vstřebat, chci si to užít a oslavit. A pak budu přemýšlet, co se bude dít dál,“ řekla Krejčíková.

Barbora Krejčíková je jednou z nejvíce variabilních hráček tenisu, která dokáže porazit ty nejlepší světové tenistky. Její schopnost držet konzistenci výkonů však bývá občas záhadou. V minulosti se dokázala vyšvihnout až na druhé místo žebříčku WTA, ale poté na chvíli zmizela ze scény. Barbora je všestranná hráčka, která hraje celodvorcový tenis a podle legendy tenisu Tracy Austinové ještě neukázala svůj maximální potenciál.

Krejčíková nedávno triumfovala na prestižním turnaji ve Wimbledonu, kde byla nasazena jako jedenáctá. Tento úspěch podle trojnásobné grandslamové šampionky Ashleigh Bartyové ukazuje vyrovnanost současného ženského tenisu. Bartyová zdůraznila důležitost respektu vůči každé hráčce, protože každá z nich může porazit kohokoliv. Krejčíková, která byla dříve až na 31. místě žebříčku, dokázala vyhrát Wimbledon a ukázat, že v tenise není nic nemožné.

Barbora Krejčíková se nechala slyšet, že dosažený úspěch ji nijak neovlivní a zůstane stále stejnou osobou. Má stále ráda tenis a plánuje se účastnit dalších turnajů. Před a po finále Wimbledonu si užila setkání se zpěvačkou Pink a dalšími osobnostmi, což pro ni bylo velkým zážitkem.

Krejčíková je také hrdá na současnou vlnu českých tenistek, které se často dostávají do finálových fází grandslamových turnajů. Má radost z toho, že tenis v Česku má bohatou historii a stále se rozvíjí.

Po svém nedávném triumfu na Wimbledonu Barbora Krejčíková neví, jakým směrem se její kariéra bude ubírat. Momentálně si chce užít svůj úspěch a oslavit ho, ale poté se bude muset zamyslet nad tím, co přijde dál. Jedno je ale jisté – od Barbory Krejčíkové ještě můžeme očekávat mnoho skvělých výkonů a úspěchů v budoucnosti.