Krejčíková čelí pasti Australanů: Předpovídá se jí bouře a Storm, spoluhráčka Siniakové

Krejčíková čelí pasti Australanů: Předpovídá se jí bouře a Storm, spoluhráčka Siniakové

Česká tenistka Kateřina Siniaková se ve třetím kole Australian Open utká s novou deblovou partnerkou Storm Hunterovou. Siniaková a Barbora Krejčíková byly nejúspěšnějším českým párem v historii a pátým nejúspěšnějším párem celosvětové Open éry. Siniaková se rozhodla změnit partnerku na začátku této sezony.

Siniaková uvedla, že hodně přemýšlela o tomto rozhodnutí, ale věří, že je to správné. S Hunterovou si dobře rozumí a baví se spolu nejen na kurtu, ale i mimo něj. Siniaková je přesvědčená, že toto partnerství bude fungovat.

První grandslam sezony nabízí zajímavé souboje osudu. Hunterová v minulém kole vyřadila Němku Lauru Siegemundovou, která byla novou partnerkou Krejčíkové, a nyní se pokusí překvapit i samotnou šampionku Roland Garros 2021.

Cílem pro obě tenistky je postup do osmifinále Australian Open. Pro Hunterovou by to byl historicky první postup do této fáze turnaje, zatímco Krejčíková touží po obhajobě loňského výsledku.

Siniaková je jasnou papírovou favoritkou, jelikož je jedenáctá hráčka světa, zatímco její soupeřka figuruje až na 180. místě žebříčku. Nicméně frenetická podpora australského publika může hrát důležitou roli a překvapit veškeré předpoklady.

Hunterová si užívá podporu fanoušků a je vděčná za to, jak ji povzbuzují. Před pár lety si myslela, že kvůli zranění už nebude moci hrát tenis, a teď je světovou jedničkou ve čtyřhře a účastnicí třetího kola dvouhry na domácím grandslamu.

Hunterová vyzvala publikum, aby ji přišlo podpořit do bitvy s českou favoritkou. Podle ní diváci poskytují hráčům obrovskou energii a jsou tu pro ně i v těžkých chvílích.

Hunterová rozhodně nepůjde do utkání s Krejčíkovou poražena. Přiznala, že to bude těžké, protože Krejčíková je grandslamovou vítězkou v singlu i deblu. Je to skvělá hráčka, která umí výborně kontrolovat míč. Hunterová se však spoléhá na svůj tenis a bude se snažit hrát rychle a nedat Krejčíkové prostor na dikci hry.

Utkání mezi Krejčíkovou a Hunterovou nabídne deník Aktuálně.cz v online reportáži.