Krejčíková odstoupila z turnaje v Praze kvůli zranění, Bouzková nahradí jako jednička

Krejčíková odstoupila z turnaje v Praze kvůli zranění, Bouzková nahradí jako jednička

Marie Bouzková se stala nejvíce nasazenou hráčkou na turnaji Livesport Prague Open ve Stromovce. Tuto informaci oznámili pořadatelé na dnešní tiskové konferenci. Bouzková nahradila obhájkyni loňského vítězství, Barboru Krejčíkovou, která se musela odhlásit z turnaje kvůli zranění kotníku.

Krejčíková naposledy hrála na začátku července, kdy musela skrečovat zápas druhého kola Wimbledonu s Ruskou Mirrou Andrejevovou. Ve svém prohlášení uvedla, že se jí stále nepodařilo vyléčit zranění kotníku, a proto se musela odhlásit z turnaje. „Moc mě to mrzí, na turnaj jsem se extrémně těšila. V Česku hraji párkrát ročně a jsem moc ráda, když mohu hrát před českým publikem a cítit jeho podporu,“ uvedla Krejčíková.

Zatím není jasné, kdy se Krejčíková vrátí na kurty. „Další plán je pro mě zatím nejistý. Budu dál pokračovat v léčbě a rehabilitaci a doufám, že se brzy dostanu zpět do turnajového režimu,“ doplnila Krejčíková.

Marie Bouzková je česká tenistka, která se momentálně nachází na 3. místě v českém žebříčku za Petrou Kvitovou a Markétou Vondroušovou. Její nasazení na turnaji Livesport Prague Open potvrzuje její rostoucí formu a úspěchy v poslední době. Doufejme, že se Barboře Krejčíkové brzy podaří zotavit se ze zranění a vrátit se na tenisové kurty.