Krejčíková opět triumfuje nad Plíškovou v San Diegu.

Krejčíková opět triumfuje nad Plíškovou v San Diegu.

Česká tenistka Barbora Krejčíková se ve čtvrtém nasazení úspěšně probojovala do čtvrtfinále turnaje v San Diegu. V druhém kole porazila Ukrajinku Anhelinu Kalininovou poměrem 6:3, 6:2. Krejčíková se v poslední době potýkala s problémy s kotníkem, které ji limitovaly již od Wimbledonu, kde musela skrečovat zápas ve druhém kole. Po návratu na kurty se jí nedařilo a hned v prvních kolech turnajů v Cincinnati, Clevelandu a na US Open vypadla. Nicméně proti Kalininové, která na úvod turnaje vyřadila Karolínu Plíškovou, si poradila i přes to, že odvrátila pouze šest z sedmi brejkbolů. Celý zápas trval hodinu a 40 minut. Pro postup do semifinále se Krejčíková utká s Beatriz Haddadovou Maiaovou z Brazílie nebo další Ukrajinkou Martou Kosťukovou.

Krejčíková se v Kalifornii daří i ve čtyřhře, kde hraje po boku Kateřiny Siniakové. Společně si zahrají o účast ve finále.

Turnaj žen v San Diegu se hraje na tvrdém povrchu a má dotaci 780 637 dolarů. V dalších zápasech druhého kola dvouhry zvítězily Potapovová nad Džabirovou, Garciaová nad Stephensovou, Navarrová nad Sasnovičovou a Collinsová nad Ostapenkovou. V čtvrtfinále čtyřhry Krejčíková a Siniaková porazily Sasnovičovou a Alexandrovovou.