Krejčíková poražena hráčkou z konce první stovky žebříčku

Krejčíková poražena hráčkou z konce první stovky žebříčku

Světová dvanáctka Barbora Krejčíková stále čeká na první výhru od začátku července, kdy musela kvůli zranění kotníku skrečovat zápas druhého kola Wimbledonu s Ruskou Mirrou Andrejevovou. Vynechala kvůli tomu mimo jiné turnaj v Praze a na kurty se vrátila až minulý týden.

V Cincinnati předloňská vítězka Roland Garros prohrála v 1. kole s bývalou světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou z Běloruska. Na dalším turnaji v Ohiu v Clevelandu dnes nestačila na 90. hráčku žebříčku Tausonovou. Ta dokonce neuspěla ani v kvalifikaci, do hlavní soutěže však prošla jako „lucky loser“.

Favorizovaná Krejčíková přitom v prvním setu po úspěšném brejku vedla 4:2, jenže od té chvíle už uhrála jediný gem. O postup do 2. kola dnes ještě hrají Kateřina Siniaková a Linda Fruhvirtová. US Open odstartuje za týden.

Tenisový turnaj žen v Clevelandu (tvrdý povrch, dotace 271.363 dolarů):

Dvouhra – 1. kolo: Tausonová (Dán.) – Krejčíková (2-ČR) 6:4, 6:1, Stearnsová (USA) – Trevisanová (It.) 6:1, 4:5 skreč, Grabherová (Rak.) – Wang Si-jü (Čína) 6:3, 6:4, Sasnovičová (Běl.) – Navarrová (USA) 3:6, 6:4, 7:5, Wang Sin-jü (Čína) – Burelová (Fr.) 7:6 (7:5), 4:6, 7:5.