Krejčíková postoupila do 3. kola v Austrálii, šestnáctiletá Ruska překvapila šestou nasazenou hráčku.

Krejčíková postoupila do 3. kola v Austrálii, šestnáctiletá Ruska překvapila šestou nasazenou hráčku.

Čtvrtý hrací den na Australian Open v Melbourne byl plný zajímavých zápasů a překvapení. Jedním z nich byl duel mezi českou tenistkou Krejčíkovou a německou soupeřkou Korpatschovou. Zápas začal s více než tříhodinovým zpožděním. Krejčíková si v utkání proti 80. hráčce světa udržovala kontrolu a předčila soupeřku v počtu vítězných míčů 30:8. Navíc zaznamenala osm es. Krejčíková neztratila ani jednou servis a dvakrát prolomila soupeřce podání v každém setu. V první sadě získala brzy vedení 5:1 a následně využila druhý setbol. Ve druhé sadě začala prolomením podání soupeřky a ve čtvrtém gemu odvrátila jediné dva brejkboly. Na konci zápasu využila první mečbol a vyhrála za hodinu a 23 minut. Krejčíková postoupila do 3. kola Australian Open potřetí za sebou, jejím maximem je zde čtvrtfinále z roku 2022. V dalším kole se utká s Němkou Laurou Siegemundovou nebo domácí Australankou Storm Hunterovou. Dalším českým zástupcem, který nastoupí ve dvouhře, je Tomáš Macháč, který se utká ve 2. kole se světovou sedmnáctkou Američanem Francesem Tiafoem.

Další zajímavý zápas se odehrál mezi tuniskou tenistkou Uns Džábirovou a ruskou soupeřkou Mirrou Andrejevovou. Světová šestka a finalistka Wimbledonu prohrála v Melbourne se šestnáctiletou Andrejevovou 0:6, 2:6. Džábirová tak ve 2. kole vypadla již podruhé za sebou, vloni podlehla ve stejné fázi Markétě Vondroušové. Pod zataženou střechou Arény Roda Lavera zahrála jen devět vítězných míčů a udělala 24 nevynucených chyb. Andrejevová se při debutu v hlavní soutěži dostala až do 3. kola, kde se utká s Francouzkou Diane Parryovou.

V ženské dvouhře pokračuje také vítězka US Open Cori Gauffová, která porazila krajanku Caroline Dolehideovou 7:6, 6:2. Gauffová vyhrála i sedmý zápas v této sezóně. Proti Dolehideové sice promarnila v prvním setu vedení 4:1, ale díky zvládnutému tie breaku se nakonec ujala vedení. Ve druhé sadě byla Gauffová na servisu stoprocentní a po dvou brejcích využila čtvrtý mečbol. V dalším kole se utká s další Američankou Alycií Parksovou.

V mužské dvouhře uspěl čtvrtý nasazený Ital Jannik Sinner, který porazil Nizozemce Jespera De Jonga třikrát 6:2. V ženské čtyřhře český pár Lehečka a Nouza nestačil na americkou dvojici Lammons a Withrow a prohrál 3:6, 7:5, 6:4.

Celkově se jed