Krejčíková postupuje do osmifinále Wimbledonu po výhře nad Vondroušovou.

Krejčíková postupuje do osmifinále Wimbledonu po výhře nad Vondroušovou.

Nasazená jednatřicítka se v boji o čtvrtfinále utká buď s Američankou Danielle Colinsovou, nebo Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Osmadvacetiletá Krejčíková si vyrovnala na travnatých dvorcích v All England Clubu maximum. Do osmifinále třetího grandslamového turnaje sezony se dostala po třech letech. O sedm let mladší Bouzasovou přehrála v počtu vítězných míčů 15:5.

„Jsem samozřejmě velmi zklamaná, že Jessica musela skrečovat a zápas nedohrála. Myslím, že to s odklady a vším ostatním bylo opravdu zajímavé utkání. Jsem ale šťastná, že jsem ve čtvrtém kole,“ řekla na tiskové konferenci Krejčíková.

Duel Krejčíkové s 83. hráčkou světa Bouzasovou začal kvůli dešti s dvouhodinovým zpožděním. Česká tenistka, která v předchozích kolech vyřadila Rusku Veroniku Kuděrmětovovou a Američanku Katie Volynetsovou, měla suverénní úvod. V prvním setu dovolila soupeřce jen čtyři fiftýny a nadělila jí za 18 minut „kanára“. Od stavu 2:0 zaznamenala čtyři čisté hry po sobě.

Bouzasová získala první game až na začátku druhé sady, duel byl ale poté kvůli dešti na další hodinu přerušen. Krejčíková si po návratu držela dál servis a v sedmém gamu získala brejk na 4:3. Španělka si vyžádala pauzu na ošetření zad, a když při servisu Krejčíkové prohrála další tři fiftýny, utkání vzdala.

„Myslím, že hraji stejnou hru. Bojuji o každý míč. Ve výměnách si více věřím a mám z toho radost,“ doplnila Krejčíková.

Poslední českou účastnici v singlu čeká dnes ještě dohrávka 1. kola čtyřhry. S Němkou Laurou Siegemundovou vedou nad britskou dvojicí Samantha Murrayová, Eden Silvaová 7:6, 5:4.

Už do osmifinále čtyřhry postoupila Kateřina Siniaková s Američankou Taylor Townsendovou. Turnajové čtyřky zvládly dnešní dohrávku proti australsko-francouzskému páru Olivia Gadecká, Elixane Lechemiaová a zvítězily 6:4, 2:6, 6:1.

Tenisový grandslam Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 50 milionů liber):

Muži:

Dvouhra – 3. kolo:

De Minaur (9-Austr.) – Pouille (Fr.) bez boje, Humbert (16-Fr.) – Nakashima (USA) 7:6 (11:9), 6:3, 6:7 (5:7), 7:6 (8:6), Zverev (4-Něm.) – Norrie (Brit.) 6:4, 6:4, 7:6 (17:15), Shelton (14-USA) – Shapovalov (Kan.) 6:7 (4:7), 6:2, 6:4, 4:6, 6:2, Bautista (Šp.) – Fognini (It.) 7:6 (8:6), 3:6, 5:7, 7:6 (7:1), 6:4, Mpetshi Perricard (Fr.) – Ruusuvuori (Fin.) 4:6, 6:2, 7:6 (7:5), 6:4, Fils (Fr.) – Safiullin (Rus.) 4:6, 6:3, 1:6, 6:4, 6:3.

Ženy:

Dvouhra – 3. kolo:

Krejčíková (31-ČR) – Bouzasová (Šp.) 6:0, 4:3 skreč., Ostapenková (13-Lot.) – Peraová (USA) 6:1, 6:3, Kalinská (17-Rus.) – Samsonovová (15-Rus.) 7:6 (7:4), 6:2, Wang Sin-jü (Čína) – Dartová (Brit.) 2:6, 7:5, 6:3, Putincevová (Kaz.) – Šwiateková (1-Pol.) 3:6, 6:1, 6:2, Svitolinová (21-Ukr.) – Džábirová (10-Tun.) 6:1, 7:6 (7:4).

Čtyřhra – 2. kolo:

Siniaková, Townsendová (4-ČR/USA) – Gadecká, Lechemiaová (Austr./Fr.) 6:4, 2:6, 6:1.

Česká tenistka Barbora Krejčíková si v osmifinále Wimbledonu poradila s španělskou soupeřkou Jessicou Bouzasovou, která musela zápas skrečovat kvůli zranění. Krejčíková tak postoupila do čtvrtfinále, kde se utká buď s Američankou Danielle Colinsovou nebo Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Osmadvacetiletá Krejčíková dosáhla na travnatých dvorcích v All England Clubu svého maximálního výkonu. Do osmifinále Wimbledonu se dostala po třech letech a porazila sedm let mladší Bouzasovou poměrem setů 6:0, 4:3, kdy soupeřka zápas kvůli zranění nedohrála.

Krejčíková na tiskové konferenci projevila zklamání z Bouzasového skrečování, ale zároveň vyjádřila radost z postupu do čtvrtfinále. Zápas začal s dvouhodinovým zpožděním kvůli dešti, ale Krejčíková měla suverénní úvod a rychle si vypracovala vedení. Po přerušení kvůli dešti se duel vrátil a Krejčíková si udržela servis a získala brejk v druhém setu. Bouzasová se pokusila o comeback, ale kvůli zranění zad musela zápas vzdát.

Krejčíková zdůraznila, že hraje stejnou hru a bojuje o každý míč. Její radost z postupu do čtvrtfinále je patrná.

V dalších zápasech turnaje Wimbledonu se můžeme těšit na další české tenistky. Kateřina Siniaková s Američankou Taylor Townsendovou již postoupily do osmifinále čtyřhry. Dnes ještě čeká dohrávka 1. kola čtyřhry pro další českou účastnici Lauru Siegemundovou.

Tenisový grandslam Wimbledon v Londýně pokračuje a nabízí spoustu zajímavých zápasů. Výsledky mužské i ženské dvouhry jsou napínavé a fanoušci tenisu se mohou těšit na další skvělé tenisové akce na trávě.