Krejčíková přehrála mladou Kanaďanku a Češky se přiblížily velkému finále.

Krejčíková přehrála mladou Kanaďanku a Češky se přiblížily velkému finále.

V neděli se odehraje finále tenisového Poháru Billie Jean Kingové mezi Českem a Itálií. Český tým se dostal do finále po vítězství nad Kanadou ve čtvrtfinále a následném vítězství nad Slovinskem v semifinále. V semifinále se české hráčky předvedly skvěle, když Markéta Vondroušová porazila Stakusicovou 6:2, 6:1 a Pála Krejčíková s Kateřinou Siniakovou vyhrály čtyřhru.

Italský tým se dostal do finále po vítězství nad Slovinskem ve čtvrtfinále a následném vítězství nad Kanadou v semifinále. Italské hráčky se také předvedly ve skvělé formě, když Trevisanová porazila Juvanovou 7:6 (8:6), 6:3 a Paoliniová porazila Zidanšekovou 6:2, 4:6, 6:3.

Finále se tak odehraje mezi Českem a Itálií a vítězky si zahrají o trofej. Český tým bude hájit svůj pátý titul v této soutěži, zatímco Itálie se bude snažit získat svůj první titul po deseti letech.

V případě, že by se finále skončilo nerozhodně, bude následovat čtyřhra. Pro Česko by hrály Pála Krejčíková s Kateřinou Siniakovou a pro Itálii by hrály Leylah Fernandezová a Gabriela Dabrowská. Nicméně, nominace se může ještě změnit.

Finále se odehraje v neděli a bude to určitě zajímavý zápas mezi dvěma silnými týmy. Uvidíme, který tým si odnese trofej domů.