Krejčíková se nezúčastní dvouhry v Praze, ale s Siniakovou zahraje ve čtyřhře

Krejčíková se nezúčastní dvouhry v Praze, ale s Siniakovou zahraje ve čtyřhře

„Jsem ráda, že tu jsem, za to, že mi všichni fanoušci v Česku fandili a že přijdou teď na Spartu. Za normálních okolností, kdyby nebyl turnaj v Česku, tak bych rozhodně nestartovala, odpočívala a snažila se to nějak vstřebat. Ale teď jsem tady a těším se na to. Po poradě s týmem jsem se však rozhodla hrát jen čtyřhru s Katkou. Dvouhru vynechám,“ uvedla Krejčíková.

Osmadvacetiletá tenistka, která měla plnit roli nasazené jedničky, absolvovala po triumfu ve wimbledonské dvouhře náročný program. Ve čtvrtek byla například na Pražském hradě u prezidenta Petra Pavla a vyzvedla si také kolekci olympijského oblečení. Poprvé trénovala dnes odpoledne.

„Ten přechod z trávy na antuku je složitý a já jsem vlastně od Wimbledonu ještě nehrála. Jsem ale ráda, že tu mohu být a že se mohu turnaje zúčastnit. Záleží mi na tom, aby mě fanoušci viděli v akci,“ podotkla Krejčíková.

Organizátoři turnaje rozhodnutí tenistky akceptovali a chápou ji. „Myslím, že každý, kdo tenisu rozumí, bude se mnou určitě souhlasit, že je to rozhodnutí Báry rozumné. Ze sportovního hlediska je přesun z trávy na antuku v takto krátkém čase hodně složitý. Báře by mohlo hrozit zranění a nemusela by se s tím poprat úplně dobře. I vzhledem k tomu, kolik měla teď mediálních povinností, je to úplně pochopitelné,“ řekl ředitel turnaje Miroslav Malý.

Se Siniakovou, která se v Praze představí i ve dvouhře, bude Krejčíková startovat ve čtyřhře po více než půl roce. Pár obnoví spolupráci poté, co si dal v závěru minulé sezony na popud Siniakové pauzu. „Strašně si vážím toho, že Bára bude hrát čtyřhru s Katkou a že si to chtějí zkusit. Myslím, že pro české fanoušky je to super šance vidět takto hvězdný pár, dá se říct při jejich návratu,“ uvedl Malý.

V Praze se tenistky chtějí znovu sehrát před olympiádou, na které tenisové soutěže začnou 27. července. V Paříži budou obhajovat tři roky staré zlato z Tokia. „To načasování nemohlo určitě vyjít lépe. Hrozně se těším, jak budou hrát a jak to bude vypadat. Věřím, že budou úspěšné a půjdou daleko. Jako ideální finále bych si přál Lucku Šafářovou proti Báře s Katkou,“ doplnil Malý.

Barbora Krejčíková, nedávno triumfovala ve wimbledonské dvouhře, se rozhodla vynechat dvouhru na nadcházejícím turnaji v Praze. Místo toho se soustředí na čtyřhru, kde nastoupí se svou spoluhráčkou Kateřinou Siniakovou.

Krejčíková uvedla, že původně plánovala odpočívat po náročném programu po Wimbledonu, ale rozhodla se zúčastnit pražského turnaje kvůli fanouškům a také proto, že se jí líbí myšlenka hrát před domácím publikem. Organizátoři turnaje respektují její rozhodnutí a chápou ho jako rozumné vzhledem k krátkému časovému odstupu mezi trávou a antukou.

Siniaková a Krejčíková se budou znovu spojit ve čtyřhře po více než půl roce. Tento pár obnovil spolupráci poté, co si Krejčíková vzala pauzu na konci minulé sezóny. Miroslav Malý, ředitel turnaje, vyjádřil nadšení z toho, že fanoušci budou mít možnost vidět takový hvězdný pár na kurtech.

Pražský turnaj je pro tenistky důležitým přípravným krokem před nadcházejícími olympijskými hrami v Tokiu, kde budou obhajovat zlaté medaile z předchozího ročníku. Malý doufá v úspěch Krejčíkové a Siniakové a vidí ideální finále mezi Lucií Šafářovou a Krejčíkovou se Siniakovou.

Celkově je tedy jasné, že Krejčíková si pečlivě vybírá své turnaje a prioritizuje své zdraví a výkonnost. Její rozhodnutí vynechat dvouhru v Praze může být klíčové pro úspěch na nadcházejících akcích.