Krejčíková se vynaložila na každý míč a začala úspěšně v Číně. Macháč slavil vítězství ve Vídni.

Krejčíková se vynaložila na každý míč a začala úspěšně v Číně. Macháč slavil vítězství ve Vídni.

Desátá hráčka světa Krejčíková splnila proti Linetteové roli žebříčkové favoritky a jednatřicetiletou Polku porazila na „malém Turnaji mistryň“ i potřetí v kariéře.

Slabou chvilku si česká tenistka vybrala jen na začátku druhého setu, kdy prohrála první tři gemy. Pěti získanými hrami za sebou se však vítězce Roland Garros 2021 podařilo vývoj otočit, a i když za stavu 5:3 ještě dva mečboly nevyužila, v následujícím gemu při vlastním podání už zápas ukončila.

„Ani první set nebyl jednoznačný. Bojovaly jsme o každý míč a byla jsem šťastnější, že se to na konci gemů přiklonilo na mou stranu,“ oddechla si Krejčíková. „Očekávala jsem, že se soupeřka ve druhém setu zlepší a bude bojovat, což se potvrdilo. Takže jsem moc ráda, že jsem to zvládla ve dvou setech,“ doplnila česká hráčka.

Ve druhém utkání Azalkové skupiny se ve středu střetne s Ruskou Darjou Kasatkinovou. Pokud porazí i světovou sedmnáctku, zajistí si vítězství v tříčlenné skupině a postup do semifinále.

WTA Elite Trophy se podobně jako další čínské turnaje vrátila do kalendáře poprvé od roku 2019. Na akci hraje nejlepších jedenáct tenistek sezony plus jedna na divokou kartu, které se nekvalifikovaly na Turnaj mistryň.

V Ču-chaji dnes odstartovala Krejčíková národní program na závěr sezony, kdy během tří týdnů vystřídá tři akce na třech kontinentech. Už tuto neděli totiž v Cancúnu začíná Turnaj mistryň, kam se kvalifikovala spolu s Kateřinou Siniakovou ve čtyřhře a zároveň je po odhlášení Karolíny Muchové první náhradnicí ve dvouhře.

Dva dny po vyvrcholení Turnaje mistryň začne v Seville 7. listopadu finálový turnaj Billie Jean King Cupu, na němž by měla být jednou z opor týmu kapitána Petra Pály.

Macháč je ve formě

Macháč navázal ve Vídni na vydařenou kvalifikaci a v prvním kole hlavní soutěže porazil Australana Aleksandara Vukice 6:3, 6:1.

Třiadvacetiletý Macháč potvrdil, že má v závěru sezony výbornou formu. Na challengerech získal dva tituly za sebou a v minulém týdnu postoupil na turnaji ve Stockholmu podruhé v kariéře do čtvrtfinále na okruhu ATP.

V prvním vzájemném utkání s Vukicem se mohl opřít o spolehlivé podání a soupeře vyřadil za necelou hodinu. Nastřílel sedm es a v zápase udělal jen tři nevynucené chyby.

O postup do čtvrtfinále