Krejčíková se vzpomínkou na dopis, který psala Novotné jako mladá, září vedle ní

Krejčíková se vzpomínkou na dopis, který psala Novotné jako mladá, září vedle ní

Novinářům na tiskové konferenci po vítězství nad Italkou Jasmine Paoliniovou 6:2, 2:6, 6:4 řekla, že by na ni Novotná byla hrdá.

„Jediná věc, která mi v tu chvíli šla hlavou, byla, že mi Jana velmi chybí. A bylo velmi emotivní vidět své jméno vedle jejího. Myslím, že by byla velmi pyšná. Byla by nadšená, že jsme spolu na jednom místě, protože Wimbledon pro ni byl speciální,“ uvedla Krejčíková.

S Novotnou spolupracovala od začátku profesionální kariéry v roce 2014. Sama ji o to požádala v dopise. „Už ani nevím, co jsem v něm psala, ale že hraju tenis, je mi 18, skončila jsem mezi juniory a nevím, co dál. Jestli by se na mě podívala a poradila, jakým směrem jít,“ líčila Krejčíková.

Trvalo jen chvíli, než se sešly. Novotná v Krejčíkové viděla potenciál, začala jí pomáhat a předávat zkušenosti. „I mé vnímání Wimbledonu se změnilo. Když jsem byla malá, napsala jsem si třeba do sešitu, že chci vyhrát Roland Garros. To byl můj sen. Když jsem ale potkala Janu a ona mi říkala příběhy o Wimbledonu, trávě a jak emotivní pro ni bylo tady vyhrát titul, tak od té doby jsem na něj začala koukat jako na největší turnaj na světě,“ řekla Krejčíková.

Vzpomínky a myšlenky na Novotnou si chce stále držet. Přiznala, že o wimbledonské šampionce, která zemřela v roce 2017 ve věku 49 let na rakovinu, hodně sní. „To je ale velmi osobní, takže to nechám takhle. Nicméně sním o ní a bavím se s ní ve svých snech,“ uvedla.

Na otázku, co by Novotné po wimbledonském triumfu řekla, se jen usmála. „Já bych to otočila. Odpovím, co by řekla ona mně. Řekla by mi, že je na mě hrdá a super šťastná. Možná by to bylo ještě něco dalšího, nevím,“ podotkla osmadvacetiletá tenistka z Ivančic.

Jak tedy vnímala premiérové vítězství ve Wimbledonu, díky kterému je z ní dvojnásobná grandslamová šampionka ve dvouhře? „Jako obrovské,“ řekla a s úsměvem roztáhla ruce nad hlavu. „Je to skvělé,“ doplnila.

Česká tenistka Barbora Krejčíková nedávno získala své první vítězství ve Wimbledonu, a to nejen ve čtyřhře, ale i v ženské dvouhře. Po zápase s Italkou Jasmine Paoliniovou Krejčíková na tiskové konferenci vzpomněla na legendární českou tenistku Janu Novotnou, která ji velmi inspirovala a podporovala.

Krejčíková ve svém projevu řekla, že by na ni Novotná byla hrdá a že by bylo velmi emotivní vidět své jméno vedle jejího. Spolupráce mezi Krejčíkovou a Novotnou začala v roce 2014, kdy Krejčíková jako mladá tenistka napsala dopis Janě Novotné s prosbou o radu a pomoc. Novotná viděla v Krejčíkové potenciál a začala jí pomáhat a předávat své zkušenosti.

Krejčíková dále sdělila, že díky Novotné se změnilo i její vnímání Wimbledonu. Zatímco jako malá si představovala vítězství na Roland Garros, po setkání s Janou začala na Wimbledon nahlížet jako na největší turnaj na světě. Krejčíková si chce stále udržovat vzpomínky na Novotnou a přiznala, že o ní hodně sní.

Na otázku, co by Novotná po wimbledonském triumfu řekla, Krejčíková jen usměvem odpověděla, že by to otočila a řekla, co by řekla ona jí. Odpověď si nechala pro sebe a dodala, že si stále představuje, jak by byla Novotná hrdá a šťastná.

Barbora Krejčíková vnímá své premiérové vítězství ve Wimbledonu jako obrovské a skvělé. S úsměvem roztáhla ruce nad hlavu a dodala, že je to pro ni velký úspěch.

Vzpomínky na Janu Novotnou jsou pro Krejčíkovou velmi důležité a inspirující. Jejich spolupráce a přátelství zanechaly v Krejčíkové silný dojem a pomohly jí dosáhnout úspěchu ve své tenisové kariéře. Janu Novotnou si Krejčíková bude navždy pamatovat s vděkem a úctou.