Krejčíková skončila ve čtvrtfinále turnaje v Birminghamu poražena ruskou soupeřkou

Krejčíková skončila ve čtvrtfinále turnaje v Birminghamu poražena ruskou soupeřkou

BirSvětová pětadvacítka Krejčíková nenavázala na výhry nad Australankou Dariou Savilleovou a Britkou Harriet Dartovou, při nichž neztratila ani set. Potapovové nevzala jediný servis, když nevyužila ani jeden ze tří brejkbolů.

Dvojnásobná vítězka Roland Garros z roku 2021 Krejčíková nezachytila úvod zápasu a brzy prohrávala 0:5. Hrozbu „kanára“ sice česká tenistka odvrátila, turnajová sedmička Potapovová však sadu ovládla.

Druhý set byl vyrovnanější. Krejčíková si ale nevypracovala jediný brejkbol a Potapovová naopak v sedmé hře její servis znovu prolomila. Za stavu 4:5 měla ještě Krejčíková při servisu soupeřky vedení 30:0, třiadvacetiletá Potapovová ale poté čtyřmi míčky za sebou duel doservírovala.

Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 267.082 dolarů):

Dvouhra – čtvrtfinále: Potapovová (7-Rus.) – Krejčíková (2-ČR) 6:1, 6:4, Cocciarettová (It.) – Šnajderová (Rus.) 5:7, 6:4, 6:2.

Česká tenistka Barbora Krejčíková nedokázala postoupit do semifinále turnaje v Birminghamu poté, co nestačila na ruskou soupeřku Anastasii Potapovovou. Krejčíková, která nedávno triumfovala na French Open, prohrála ve čtvrtfinále výsledkem 6:1, 6:4.

V průběhu zápasu Krejčíková nezachytila svůj obvyklý výkon a rychle se dostala do ztrátové pozice. Potapovová se chopila vedení a držela si ho po celý průběh duelu. Česká tenistka se snažila o obrat, ale nedokázala si vypracovat žádné brejkové příležitosti, naopak Potapovová dokázala prolomit servis Krejčíkové a získat důležité body v klíčových momentech zápasu.

Turnaj v Birminghamu je jedním z přípravných turnajů na trávě před Wimbledonem a nabízí tenistkám možnost přizpůsobit se specifickým podmínkám této povrchu. I přes neúspěch v Birminghamu má Barbora Krejčíková stále skvělé výsledky za sebou a je jednou z nejlepších tenistek světa.

Na turnaji v Birminghamu se také prosadila další ruská hráčka, Anastasia Potapovová, která si zajistila postup do semifinále. Potapovová ukázala svou sílu a stabilitu v zápase proti Krejčíkové a bude patřit mezi favoritky na celkové vítězství.

Pro fanoušky tenisu je turnaj v Birminghamu skvělou příležitostí sledovat nejlepší hráčky světa na trávě a těšit se na zajímavé a vyrovnané zápasy. Doufejme, že Barbora Krejčíková brzy opět ukáže svůj talent a vrátí se do formy, která jí přinesla titul na French Open.