Krejčíková utrpěla porážku od Kasatkinové na Elite Trophy a semifinále se zdá být v nedohlednu.

Krejčíková utrpěla porážku od Kasatkinové na Elite Trophy a semifinále se zdá být v nedohlednu.

Česká tenistka Barbora Krejčíková se po úterní výhře nad Polkou Magdou Linetteovou připravuje na čtvrtfinálový souboj v Azalkové skupině na Turnaji mistryň. Ze čtyřčlenných skupin postoupí pouze vítězky. Krejčíková začala dobře, když porazila Linetteovou ve dvou setech. Ve čtvrtém gamu využila brejkbol a dostala se do vedení 4:1. Nicméně Linetteová se zlepšila a otočila průběh první sady ve svůj prospěch, kterou vyhrála 7:5. Poté Krejčíková dominovala na kurtu a nechala Kasatkinovou vyhrát pouze jeden game. Rozhodující sada ale Krejčíkové vůbec nevyšla. Prohrávala 0:5 a nakonec zápas ukončila nevynucenou chybou.

Před jedenácti dny Krejčíková suverénně porazila Kasatkinovou v semifinále jiného čínského turnaje. Dnes ale prohrála po divokém průběhu. Pokud Kasatkinová ve čtvrtek zvítězí, uhájí postupovou pozici. Krejčíková potřebuje, aby byla úspěšná Polka. Ta už ale šanci postoupit nemá.

Krejčíková čeká nabitý program na konci sezony. Během tří týdnů se zúčastní tří akcí na třech kontinentech. Již tento týden začne Turnaj mistryň v Cancúnu, kde se kvalifikovala ve čtyřhře spolu s Kateřinou Siniakovou a je také první náhradnicí ve dvouhře. Dva dny po skončení Turnaje mistryň začne finálový turnaj Billie Jean King Cupu v Seville, kde by měla být jednou z opor českého týmu.

V Azalkové skupině na turnaji v Číně vedou Kasatkinová a Krejčíková se stejným počtem bodů. V Kaméliové skupině zvítězila Garciaová nad Keysovou.