Krejčíková využívá strategické plány a varuje Češku Sabalenkovou: „Jsem silnější než loni“

Krejčíková využívá strategické plány a varuje Češku Sabalenkovou: „Jsem silnější než loni“

V osmifinále tenisového turnaje se česká tenistka Krejčíková postavila proti ruské soupeřce Andrejevové. Před zápasem byla Andrejevová favoritkou, ale Krejčíková se nevzdala a postoupila mezi posledních osm hráček. Nyní ji čeká ještě větší výzva – soupeřka, která v Melbourne Parku neprohrála 11 zápasů v řadě. Navíc tato hráčka nepovoluje svým soupeřkám ani set a maximálně pět gemů. Krejčíková si je vědoma obtížnosti této výzvy, ale věří si a doufá, že pokud bude hrát dobře, má šanci vyhrát.

Bilance mezi Krejčíkovou a Sabalenkovou není příliš lichotivá, Krejčíková prohrála pět ze šesti zápasů. Jediné vítězství si připsala loni na turnaji v Dubaji. Přesto se Krejčíková necítí bez sebevědomí proti běloruské soupeřce. Na turnaji v Melbourne dokázala otočit tři zápasy po prohrané sadě. Žádná z jejích soupeřek ji nezlomila a ona věří ve své vítězství.

Krejčíková dává velký důraz na správně zvolenou strategii, která jí pomohla porazit ruskou soupeřku. Nyní ji čeká podobný úkol proti Sabalenkové. Ta nejenže nutí soupeřky na kurtu potit krev, ale také zvolila sytě červený outfit, který nikdo jiný nenosí. Krejčíková si tento outfit velmi oblíbila a cítí se v něm výjimečně.

Sabalenková je o tři roky starší než Krejčíková a Krejčíková ji respektuje. Hrály proti sobě již několikrát a vždy to byly těžké zápasy. Krejčíková však tvrdí, že se cítí ve formě ještě lépe než loni.

Zápas mezi Krejčíkovou a Sabalenkovou se uskuteční v úterý v devět hodin ráno českého času a bude možné ho sledovat online na webu deníku Aktuálně.cz.