Kuriozní gól rozhodl duel slavných klubů v brazilské lize

Kuriozní gól rozhodl duel slavných klubů v brazilské lize

V posledním zápase fotbalové ligy mezi týmy Santos a Gremio došlo k neuvěřitelnému zvratu. Favorizovaný tým Gremio zahrával minutu před koncem rohový kop, který měl rozhodnout o vítězi utkání. Obrana Santose se však dokázala vypořádat s touto situací a odvrátila míč vysokým odkopem. Na první pohled to vypadalo, že míč jde jasně do autu, a tak záložník Gremia Ferreira se uvolněným krokem vydal k postranní čáře, aby vhodil míč do hry. Jeho spoluhráči však příliš nedbali na míč, protože si mysleli, že jde o aut.

Jenže kolumbijský středopolař Santosu Mendoza si všiml, že se míč stočil a vůbec neopustil hřiště. Okamžitě zareagoval a rychle se rozběhl směrem k míči. K němu se připojil i venezuelský spoluhráč Soteldo a brankář Furch, který také rychle dorazil k míči. Argentinec Mendoza poté snadno vstřelil vítězný gól, i když se hráči Gremia snažili o zoufalý návrat.

Tato nečekaná výhra přinesla týmu Santosu 3 body a posunula ho na 17. místo v tabulce s celkovým počtem 21 bodů. Tým Bahia se nachází na stejném místě s tímto počtem bodů, přičemž drží poslední nesestupové místo. Prohra Gremia znamenala pád v tabulce o dvě pozice a momentálně se nachází na pátém místě.

Santos je historicky významným brazilským klubem, který v minulosti hostil slavné hráče jako Pelé nebo Neymar. Tento tým je také osminásobným brazilským šampionem. Díky nečekané výhře se Santos může radovat z důležitých bodů a doufat ve zlepšení svého postavení v tabulce. Naopak Gremio bude muset zapracovat na své hře, aby se vrátil na vítěznou vlnu a posunul se v tabulce zpět nahoru.