„Kvalita vaší práce je velmi nízká a je to zcela na vás.“ Sabalenková se potila po výprasku.

„Kvalita vaší práce je velmi nízká a je to zcela na vás.“ Sabalenková se potila po výprasku.

Běloruska dostala těžký direkt, prohrála 0:6, 3:6 za pouhých 70 minut. Kazašská soupeřka různým způsobem ukončila její australskou sérii patnácti vítězných duelů v řadě a zamotala jí hlavu před startem Australian Open.

Právě na úvodním grandslamu sezony budou obě tenistky od 15. ledna obhajovat loňské finále, před rokem v Melbourne nakonec dominovala Sabalenková a získala svůj premiérový grandslamový titul.

Teď se zdá, že se předloňská wimbledonská vítězka Rybakinová, která v Brisbane neztratila ani set, dokázala na novou sezonu připravit o něco lépe.

Bezprostředně po zápase však na sobě Sabalenková nenechala žádnou nejistotu znát. Naopak, i po tvrdé porážce hýřila smíchem a publikum při děkovné řeči hned několikrát pobavila.

„Několik slov mému týmu. Dnes jste odvedli hroznou práci,“ obrátila se hned zkraje na svou hráčskou lóži. „Wow. 6:0, 6:3. Je to všechno vaše chyba, chlapci,“ dodala se smíchem.

V rozverné náladě pokračovala i poté, co se obrátila na svou přemožitelku.

„Upřímně, nevím kde začít. V první řadě, Jeleno, wow. Děkuju ti, že jsi mi aspoň nechala ty tři hry. Udělali jsme to tak, aby to vypadalo jako bitva,“ smála se Sabalenková a pogratulovala moskevské rodačce k úžasnému týdnu, v němž se proti ní prakticky nedalo hrát.

Rybakinová za pět zápasů prohrála celkem jen patnáct gamů, nejvíce ji potrápily v prvním kole domácí Olivia Gadeckiová a v semifinále česká teenagerka Linda Nosková. I tak šlo o jednoznačné zápasy.

„Chci poděkovat svému týmu za veškerou práci a hlavně tvrdou přípravu na sezonu. Loňský rok byl úžasný a doufám, že letos v něm budeme pokračovat,“ radovala se Kazaška, jedna z největších favoritek nadcházejícího Australian Open. Promluvila také o své introvertní povaze.

„Tahle část naší práce mi není úplně příjemná. Dříve se mi nedostávalo tolik pozornosti jako jiným hráčům. Tyhle věci mimo kurt jsou povinné a snažím se na nich pracovat stejně jako na své hře,“ přiznala během slavnostního vyhlášení krátce po zisku svého celkového šestého titulu.