Kyrgios kritizuje výši Vondroušového výdělku. Navrátilová varuje, že je terčem.

Kyrgios kritizuje výši Vondroušového výdělku. Navrátilová varuje, že je terčem.

Česká tenistka Markéta Vondroušová se momentálně připravuje na poslední grandslamový turnaj sezony – US Open. Po svém překvapivém vítězství na Wimbledonu se stala jednou z největších hvězd na tenisovém okruhu. V Montrealu se setkala s legendou Martinou Navrátilovou, která doufá, že Vondroušová dosáhne alespoň osmifinále. Navrátilová chválí její techniku a tvrdí, že by mohla mít ještě lepší výsledky, kdyby zlepšila svůj servis.

Vondroušová si také stihla zahrát trénink s Jelenou Rybakinovou a na sociálních sítích se objevily její videa. Nicméně, australský tenista Nick Kyrgios se neodpustil jízlivý komentář pod jedním z videí, ve kterém upozorňovali na rozdílné finanční odměny mezi mužskými a ženskými tenisty. Kyrgios tvrdil, že Vondroušová vydělala na Wimbledonu více než Djokovič. Tento komentář ale vyvolal kritiku, protože i když ženy hrají na grandslamu jen na dva vítězné sety, prize money jsou stejné pro obě kategorie.

Vondroušová je v Montrealu nasazenou devítkou a v prvním kole se utká s hráčkou ze severní Afriky, Majar Šarífovou. Šarífová je momentálně na 31. místě žebříčku a letos už vyhrála dva turnaje, ale na antuce. Vondroušová se tedy bude snažit začít turnaj vítězně a postoupit co nejdále.