Lauko and Pastrňák contribute to Boston’s victory, Vaněček also celebrates

Lauko and Pastrňák contribute to Boston’s victory, Vaněček also celebrates

Boston Bruins porazili Winnipeg Jets v zápase prvního týmu Východní konference s druhým týmem ze Západu. Bruins se ujali vedení ve třetí minutě, kdy se trefil Jakub Lauko po nahrávce Trenta Frederica. Lauko tak vylepšil svou sezonní bilanci na dvě branky a čtyři nahrávky. Winnipeg srovnal skóre po dvou minutách díky Vladislavu Naměstnikovovi, ale Bruins si ještě v první třetině vzali vedení zpět díky gólu Charlieho Coyla. Ve třetí třetině přidali domácí další gól v oslabení díky Jakeovi DeBruskovi a v závěru zápasu pojistku do prázdné branky přidal Brad Marchand po nahrávce Davida Pastrňáka. Boston tak zvítězil 4:1.

Dalším zápasem NHL bylo utkání mezi New Jersey Devils a Vegas Golden Knights. Oba týmy se přetahovaly o vedení a během základní hrací doby vedli o dvě branky. Nakonec muselo rozhodnout prodloužení, ve kterém se hattrickem blýskl Tyler Toffoli a rozhodl o vítězství New Jersey 6:5.

Český brankář Vítek Vaněček chytal s úspěšností lehce pod 85 procent, ale přesto dovedl Devils k výhře. Vaněček se tak zařadil mezi elitní desítku brankářů NHL.

V dalších zápasech NHL zvítězili Arizona Coyotes nad Pittsburgh Penguins 5:2, Vancouver Canucks nad Chicago Blackhawks 2:0 a Florida Panthers nad Nashville Predators 4:1. Zápas mezi Los Angeles Kings a San Jose Sharks ještě probíhá.