LeBron James naznačil, že zvažuje ukončení své kariéry již několik let. Nicméně, nyní oznámil, že se rozhodl přidat ještě jednu sezónu.

LeBron James naznačil, že zvažuje ukončení své kariéry již několik let. Nicméně, nyní oznámil, že se rozhodl přidat ještě jednu sezónu.

Basketbalová legenda LeBron James nedávno vyvolal spekulace o své budoucnosti, když naznačil, že se blíží konec jeho kariéry. Během předávání ocenění mediální skupiny ESPN pro nejlepší americké sportovce James řekl, že jednoho dne nebude schopen na palubovce odevzdat maximum. Nicméně dodal, že tento den ještě nenastal a že ho nezajímá, kolik bodů ještě nastřílí nebo co na palubovce dokáže. Pro něj je podstatné, jestli může hrát a bavit se hrou.

Jamesova vyjádření přišla po hladkém vyřazení jeho týmu Los Angeles Lakers ve finále Západní konference NBA. Na dotazy novinářů ohledně své budoucnosti odpověděl, že si musí všechno důkladně rozmyslet. Nyní prozradil, že se takovou otázkou zabývá již několik let.

LeBron James má s Lakers ještě dvouletý kontrakt, ale po následující sezoně má možnost ukončit ho. V NBA působí již dvacet let a v průběhu své kariéry dosáhl úžasných výsledků. V základní části odehrál 1421 zápasů a dosahuje průměru 27,2 bodu, 7,5 doskoku a 7,2 asistence na zápas. V play off pak přidal dalších 283 startů.

V únoru se LeBron James stal nejužitečnějším hráčem NBA historie, když překonal Kareema Abdula-Jabbara jako nejlepšího střelce v historii ligy. Momentálně má na kontě 38 652 bodů. James je znám svým talentem a přispěl k mnoha úspěchům týmů, ve kterých hrál.

I když LeBron James naznačil, že se blíží konec jeho kariéry, fanoušci po celém světě stále doufají, že ho ještě nějakou dobu uvidíme na palubovce. Jeho příspěvek k basketbalu je nezpochybnitelný a jeho odchod by zanechal velkou mezeru v tomto sportu.