Ledecká oznamuje dosud nejlepší jízdu, další česká závodnice skončila předčasně.

Ledecká oznamuje dosud nejlepší jízdu, další česká závodnice skončila předčasně.

Zhoršené podmínky na sjezdovce ve švýcarském Svatém Mořici donutily pořadatele závodu v sjezdu žen ukončit závod po 35 závodnicích. Mezi nimi byla i česká lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká, která skončila na 22. místě se ztrátou 1,53 sekundy na vedoucí Mikaelu Shiffrinovou. Ledecká si však pochvalovala svou jízdu a uvedla, že se zlepšila oproti tréninkům.

Pro Shiffrinovou to bylo další vítězství ve sjezdu po více než roční pauze. Dnes porazila Sofii Goggiaovou o 15 setin sekundy a získala tak čtvrté vítězství ve světovém poháru v sjezdu. Na třetím místě se umístila italská lyžařka Federica Brignoneová.

Závod se komplikoval po odjetí nejlepší trojice, kdy se počasí výrazně zhoršilo. Pořadatelé ještě pustili na trať další čtyři lyžařky, ale když dvě z nich vypadly a zbývající nabraly velkou ztrátu, rozhodli se závod ukončit. Druhá česká reprezentantka Tereza Nová tak neodstartovala.

V neděli se v Svatém Mořici koná druhý superobří slalom, který uzavře program světového poháru ve sjezdovém lyžování.

Celkové pořadí světového poháru po 9 z 43 závodů vede Shiffrinová před Brignoneovou a Gutovou-Behramiovou. Nejlepší českou lyžařkou je Ester Ledecká na 69. místě.