Ledecká se vrátila na sjezdařský svah a vypadla po půl minutě.

Ledecká se vrátila na sjezdařský svah a vypadla po půl minutě.

Alpská lyžařka Ester Ledecká se v posledních dnech potýká se zdravotními problémy. Po středečním oficiálním tréninku sjezdu odjela do Innsbrucku na vyšetření plic, přičemž původně plánovala vynechat i dnešní závod. Nicméně její zdravotní stav se zlepšil a nakonec se rozhodla startovat s číslem 1. Bohužel, podobně jako v prosincovém superobřím slalomu ve Val d’Isere, nedokázala dokončit závod kvůli několika brankám.

Na rozdíl od několika soupeřek, které měly problémy v pátečním závodě, Ledecká vyvázla bez zranění. V pátek totiž došlo k těžkému pádu vedoucí ženy Světového poháru Mikaela Shiffrinové, která si pochroumala koleno. Vyšetření v nemocnici ukázalo, že Ledecká utrpěla přetržení předního zkříženého vazu a postranních vazů, ale minimálně nejbližší závody vynechá. Američanka oznámila, že se neobjeví na trati v Cortině ani v úterním obřím slalomu na Kronplatzu.

Dnes se při skoku tři pořadové číslo spadla další Američanka Isabella Wrightová a také se zranila. Byla převezena vrtulníkem.

Ledecká se v této sezóně vrátila do lyžařského Světového poháru poté, co minulý ročník ztratila kvůli léčbě zlomené klíční kosti. Jejím nejlepším výsledkem na lyžích je zatím 11. místo ze superobřího slalomu v Zauchensee, kterého dosáhla 14. ledna. V Cortině ještě může závodit v nedělním superobřím slalomu.