Lehečka postoupil do finále a bude hrát o titul poté, co porazil Australana a Korda mu vzdal.

Lehečka postoupil do finále a bude hrát o titul poté, co porazil Australana a Korda mu vzdal.

Pátý nasazený český tenista Michael Lehečka postoupil do finále tenisového turnaje ve Winston-Salemu v USA. Ve čtvrtfinále porazil Australana Maxe Purcella 7:6, 6:4 a ve finále ho čekal zraněný Sebastián Korda, který odstoupil ze semifinále. Lehečka si tak zahraje finále poprvé v kariéře.

V zápase proti Purcellovi se Lehečkovi podařilo udržet svůj servis a dokázal si poradit s častými výpady soupeře k síti. Postup do finále vybojoval za necelou hodinu a půl. Navíc měl štěstí, že zápas skončil před deštěm, který přerušil čtvrtfinálový program v Severní Karolíně.

Lehečka byl po vítězství nad Purcellem velmi spokojený. Po dvou třísetových duelech bylo pro něj skvělé, že tentokrát dokázal vyhrát ve dvou setech. Ocenil také skutečnost, že zápas skončil před deštěm. Celkově byl s výkonem spokojený a rád si zahraje finále.

Jeho soupeřem ve finále měl být Sebastián Korda, syn českého grandslamového šampiona Petra Kordy. Korda však odstoupil z turnaje poté, co si poranil kotník při podklouznutí v polovině třetího setu zápasu s Francouzem Richardem Gasquetem.

Lehečka se tak ve finále utkal s vítězem semifinálového duelu mezi turnajovou jedničkou Bornou Ćorićem z Chorvatska a šestým nasazeným Argentincem Sebastiánem Báezem.

Tenisový turnaj ve Winston-Salemu se hraje na tvrdém povrchu a má dotaci 850,680 dolarů.