Lehečka postupuje do čtvrtfinále v Umagu po výhře nad bývalou světovou trojkou ve dvou setech.

Lehečka postupuje do čtvrtfinále v Umagu po výhře nad bývalou světovou trojkou ve dvou setech.

Jednadvacetiletý Lehečka, momentálně nejlepší český tenista, dnes odehrál v Chorvatsku poprvé na okruhu ATP zápas v roli nasazené jedničky. S Thiemem se měl utkat již ve středu, ale nepustil je na kurt děšť.

Dnes rodák z Mladé Boleslavi získal první set po brejku ve čtvrtém gamu. Ve druhé sadě finalista Australian Open i Roland Garros, který poslední roky laboruje se zdravotními problémy, průběh vyrovnal, ale za stavu 5:5 potřetí neudržel servis a po hodině a 41 minutách Lehečkovi podlehl.

Tenisový turnaj mužů v Umagu (antuka, dotace 630.705 eur):

Dvouhra – 2. kolo: Lehečka (1-ČR) – Thiem (Rak.) 6:3, 7:5, Carballés (4-Šp.) – Daniel (Jap.) 6:3, 6:1.

Jednadvacetiletý český tenista Lehečka se dnes postavil na kurt v Chorvatsku jako nasazená jednička na turnaji ATP. Jeho soupeřem měl být rakouský tenista Thiem, ale kvůli dešti se jejich zápas musel přesunout na dnešek.

Lehečka začal zápas velmi dobře a získal první set po brejku ve čtvrtém gamu. Ve druhé sadě se však Thiem dokázal vrátit a vyrovnal průběh zápasu. Bohužel pro Lehečku, ve stavu 5:5 nedokázal udržet svůj servis a po hodině a 41 minutách musel přiznat Thiemovi porážku.

Turnaj mužů v Umagu na antuce nabízí dotaci 630.705 eur. V dalším zápase se utkali Carballés ze Španělska a Daniel z Japonska, kde Carballés zvítězil 6:3, 6:1.

Lehečka se tak ukázal jako velmi talentovaný tenista a i přes porážku od Thiemu si zaslouží uznání za svůj výkon na turnaji ATP. Budeme se těšit na jeho další vystoupení a doufáme, že se mu podaří dosáhnout ještě lepších výsledků v budoucnosti.