Lehečka prohrál s Italem, Nosková se na hvězdnou Polku těší až v sobotu

Lehečka prohrál s Italem, Nosková se na hvězdnou Polku těší až v sobotu

Jednadvacetiletý český tenista Lehečka nedosáhl na svém třetím semifinále v kariéře. Přestože vyhrál první set, ve druhé sady ztratil podání a soupeř Arnaldi vyrovnal. Ve třetím setu bylo skóre vyrovnané do stavu 3:3, ale Lehečka přišel o podání a už se do zápasu nedokázal vrátit. Arnaldi proměnil druhý mečbol a Lehečka tak promarnil šanci postoupit do semifinále na okruhu ATP. Nejlepší český tenista se do nejlepší čtyřky dostal letos v Dauhá a loni v Rotterdamu. Na finálovou účast si zatím musí počkat.

Další česká tenistka, Linda Nosková, se utká ve čtvrtfinále turnaje ve Varšavě s Ize Šwiatekovou, která je světovou jedničkou. Původně se měly utkat dnes, ale kvůli deštivému počasí byl program změněn a zápas byl odložen na sobotu. Nosková se poprvé utká s domácí hvězdou. Dnes však stihla odehrát alespoň semifinále ve čtyřhře, ve kterém vypadla po boku Číňanky Wang Si-jü.

Na dalších tenisových turnajích se také odehrály čtvrtfinálové zápasy. V Umagu se Arnaldi (It.) utkal s Lehečkou (ČR) a vyhrál 3:6, 6:2, 6:4. Ve Varšavě Mariaová (Něm.) porazila Šramkovou (SR) 6:3, 1:6, 6:1. V Lausanne Burelová (Fr.) porazila Bogdanovou (Rum.) 6:3, 1:0 skreč, Parryová (Fr.) porazila Cornetovou (Fr.) 6:3, 6:2, Cocciarettová (It.) porazila Avanesjanovou (Rus.) 7:5, 6:3 a Bondárová (Maď.) porazila Zidanšekovou (Slovin.) 6:2, 6:0. V mužské čtyřhře v Lausanne Detiucová a Anšbaová (ČR/Rus.) porazily Gleasonovou a Lechemiaovou (USA/Fr.) 7:6 (7:2), 6:4.

Na turnaji v Hamburku se ve čtvrtfinále mužů Djere (Srb.) utkal s Musettim (It.) a vyhrál 7:5, 6:3, Fils (Fr.) porazil Ruuda (Nor.) 6:0, 6:4, Zverev (Něm.) porazil Van Assche (Fr.) 6:3, 6:4 a Čang Č‘-čen (Čína) porazil Altmaiera (Něm.) 6:4, 6:4. V ženské části turnaje Nohaová Akugueová (Něm.) porazila Šnajderovou (Rus.) 6:3, 6:3 a Rusová (Niz.) porazila Savilleovou (Austr.) 2:6, 6:3, 6:1.

Na turnaji v Atlantě ve druhém kole Fritz (USA) porazil Wu I-ping (Čína) 6:4, 7:6 (7:5), Wolf (USA) porazil Cressyho (USA) 7:6 (9:7), 6:3 a Nišikori (Jap.) porazil Šang Ťün-čenga (Čí